Τρίτη 16 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιστρατεύει και υδραντλίες ενάντια σε διαδηλωτές

Συναντήσεις με στόχο την ανταλλαγή... εμπειριών πάνω σε ζητήματα καταστολής θα έχουν για τρεις μέρες, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Ε. Οικονόμου με τον πρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας Δίωξης του Εγκλήματος, Κ. Ziercke. Στις συναντήσεις, που άρχισαν χτες στο Βερολίνο και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη, θα ανταλλαγούν, ανάμεσα στα άλλα, και απόψεις για «τις βέλτιστες πρακτικές σε ό,τι αφορά τη διαχείριση πλήθους σε μεγάλες κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις», υλοποιώντας την κυβερνητική πολιτική για την πραγματοποίηση «επιχειρησιακών βελτιώσεων» στην καταστολή των διαδηλώσεων.

Παράλληλα, χτες ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπ. Βούγιας μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ανέφερε πως το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να αντικατασταθούν τα χημικά των ΜΑΤ με νερό, παρατηρώντας ότι αυτό θα το εισηγηθούν υπηρεσιακοί παράγοντες. Επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να καταργηθεί σταδιακά η χρήση χημικών, όμως, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιούνται χημικά σε περιπτώσεις πράξεων βίας, όπως η καταστροφή περιουσιών. Με άλλα λόγια, εκτός από τα χημικά που παραμένουν για χρήση στο οπλοστάσιο των ειδικών δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας θα προστεθούν και υδραντλίες που θα καταβρέχουν διαδηλωτές.

Ο αντιστράτηγος Ε. Οικονόμου με το διοικητή της «Αντιτρομοκρατικής», διευθυντή Α. Τζοίτη, θα συναντηθούν, επίσης, με τον αρχηγό της Αστυνομίας του Βερολίνου καθώς και με τους επικεφαλής των υπηρεσιών της Κρατικής Ασφάλειας, της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, του Οργανωμένου Εγκλήματος, της Προστασίας Επισήμων και της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Τάξης.

Στις συναντήσεις θα ανταλλαγούν απόψεις, εμπειρίες και... διδάγματα σε θέματα «που αφορούν τα μοντέλα αστυνόμευσης μεγάλων πόλεων, την οργάνωση και λειτουργία αστυνομικών μονάδων έρευνας και εξιχνίασης σοβαρών μορφών οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας και την προστασία επισήμων προσώπων». Στη διάρκεια του τριημέρου θα γίνουν ενημερωτικές επισκέψεις σε εγκαταστάσεις των παραπάνω αστυνομικών υπηρεσιών και μονάδων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ