Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Μουσική
Ποικίλα ακούσματα

Ελληνοτουρκική προσέγγιση στο νέο CD σινγκλ του Τάσου Κατοπόδη με τίτλο «EAST - Greek and Turkish versions» («Ανατολή - Ελληνικές και Τουρκικές ερμηνείες»), που κυκλοφόρησε από τη «Music-Motors». Τα δύο καινούρια τραγούδια του ο Τ. Κατοπόδης τα ερμηνεύει αρχικά κατά το ήμισυ στην ελληνική και τουρκική γλώσσα, ενώ στη συνέχεια το καθένα χωριστά στα τουρκικά και στα ελληνικά. Η μουσική και οι στίχοι στο τραγούδι «Η ψυχή της ελευθερίας» ανήκουν στον Τ. Κατοπόδη, ενώ οι στίχοι στο τραγούδι «Αγάπη Παραδείσια» γράφτηκαν από τη συγγραφέα Τάνια Χαροκόπου. Η ενορχήστρωση έγινε από τον Αβέτ Κιζιριάν. Οπως αναφέρει ο καλλιτέχνης, ο δίσκος αποσκοπεί στην περαιτέρω πολιτιστική επαφή του ελληνικού και τουρκικού λαού, σε αντίθεση με το δύσκολο κλίμα, που κατά καιρούς επιβάλλουν οι σύγχρονες πολιτικές συνθήκες και οι ηγεσίες που τις διαμορφώνουν. Ελπίδα του - «οι έννοιες "Ελευθερία" και "Αγάπη" που εμπεριέχονται στους τίτλους των τραγουδιών να γίνουν σεβαστές από τα σύγχρονα κέντρα αποφάσεων».

  • «Πρόβα» τιτλοφορείται η νέα δισκογραφική δουλιά του Βαγγέλη Κονιτόπουλου, στην οποία περιλαμβάνονται εκτός από νησιώτικα τραγούδια στα οποία μας έχει συνηθίσει και άλλα, διαφορετικού ύφους, γνωστά τραγούδια. Επίσης, κομμάτια χορευτικά (ζεϊμπέκικα, καλαματιανά, χασάπικα κ.ά).
  • Στο CD «Ποτέ και Τίποτα» ενσαρκώνεται η συνάντηση της μέχρι τώρα άγνωστης στο μουσικόφιλο κοινό ζωγράφου - γραφίστριας Μαρίνας Καναβάκη, με τον ποιητή Ηλία Πετρόπουλο. Ενας δίσκος με μουσικές της Μ. Καναβάκη, που με πρωτοτυπία μελοποίησε το λόγο του ποιητή και καταθέτει τις ερμηνείες της. Μια δουλιά, που όπως η ίδια λέει «ξεκίνησε από συγκίνηση», σημειώνοντας: «Τα τραγούδια από το "Ποτέ και Τίποτα" βγήκαν από διεργασίες απλές και άμεσες. Για να προεκτείνω τη φράση του Ηλία Πετρόπουλου "Δε θέλω να ξέρω αν είναι ωραία ή άσχημα,... αυτό που ξέρω είναι πως, μόνο έτσι θα μπορούσα να τα πω"».
  • Οι «ΜΙΝΙΜΑ», το συγκρότημα που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια παίζοντας ποπ, ροκ και φανκ διασκευές, παρουσιάζει τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, που ως τίτλο φέρει τ' όνομα του συγκροτήματος. Οι Κέλλη Σαρατσοπούλου, Θοδωρής Σουρής, Δημήτρης Σαραμπάρας, Γιάννης Κετεσίδης και Αλκης Μισυρλής ερμηνεύουν δικά τους τραγούδια, τα περισσότερα σε δική τους μουσική και στίχους, και την μπαλάντα «Στου χρόνου τα παιχνίδια» σε μουσική Χρ. Δάντη.
  • «Το χαμόγελό σου» τιτλοφορείται ο νέος δίσκος (δεύτερος κατά σειρά), που παρουσιάζουν ο Μάνος Πυροβολάκης και τα «Κινούμενα Σχέδια». Περιλαμβάνει δέκα τραγούδια, που χαρακτηρίζονται από τον ιδιαίτερο ήχο του συγκροτήματος, Τραγούδια, στα οποία η ηλεκτρική κιθάρα συναντάται με την κρητική λύρα ή τα πλήκτρα με τη βιολο - λύρα.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλαντα, τραγούδια και ...ονειρικές μουσικές (2011-12-24 00:00:00.0)
Του δίσκου τα γυρίσματα... (2007-12-16 00:00:00.0)
Προς ακρόαση.... (2006-09-03 00:00:00.0)
Λόρκα και τραγούδια στο «Συρμό» (2005-03-01 00:00:00.0)
Εαρινές δισκογραφικές συναντήσεις (2003-04-20 00:00:00.0)
Δισκογραφικά ακούσματα (2001-12-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ