Τετάρτη 17 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ.-- Η Κάτω Βουλή της Ρωσίας προειδοποιεί ότι δε θα επικυρώσει τη νέα συμφωνία για τον πυρηνικό αφοπλισμό, εάν αυτή δεν περιλαμβάνει τη λεγόμενη «αντιπυραυλική ασπίδα» των ΗΠΑ στην Ευρώπη, ανακοίνωση που έγινε λίγες μόλις ημέρες πριν την επικείμενη επίσκεψη της Αμερικανίδας ΥΠΕΞ, Χίλαρι Κλίντον, στη Μόσχα. Ταυτόχρονα, ο Ρώσος ομόλογός της Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε χτες πως το χρονοδιάγραμμα και η τοποθεσία της υπογραφής της συμφωνίας δεν έχουν ακόμα καθοριστεί.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Οκτώ νεκρούς πολίτες και 11 τραυματισμένους άφησαν πίσω τους οι δύο σχεδόν ταυτόχρονες βομβιστικές επιθέσεις κατά μικρών λεωφορείων στην κεντρική πόλη Μουσαγιάμπ.

ΜΠΑΝΓΚΟΓΚ.-- Συνεχίστηκαν και χτες οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των λεγόμενων «Κόκκινων Πουκάμισων» στην Ταϊλάνδη, που στηρίζουν τον αποπεμφθέντα πρωθυπουργό Θακσίν Σιναουάτρα (έφυγε λόγω σκανδάλων χρηματισμού). Χτες προχώρησαν στη δωρεά αίματος ως μέτρο πίεσης για την επιστροφή του. Φυσικά και οι σημερινοί κυβερνώντες και ο αποπεμφθείς για τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών δουλεύουν.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- «Φημολογίες» χαρακτήρισε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν τα περί «κατασκευής πυρηνικών όπλων» από το Ιράν, υποστηρίζοντας ότι όλες οι χώρες έχουν δικαίωμα στην ειρηνική πυρηνική ενέργεια και αναρωτώμενος γιατί «χώρες που έχουν πυρηνικά όπλα, όπως το Ισραήλ, θέτουν όρους σε όσους δεν έχουν».

ΠΟΡΤ Ο ΠΡΕΝΣ.-- Τη δημιουργία ενός διεθνούς ταμείου για την ανοικοδόμηση της Αϊτής πρότεινε χτες ο πρωθυπουργός Ζαν Μαξ Μπελρίβ ενόσω τη ρημαγμένη από το σεισμό χώρα επισκέπτονται αντιπροσωπείες από 14 χώρες από το σύνολο των 25 που θα λάβουν μέρος στη Σύνοδο Δωρητών που θα γίνει στις 31 Μάρτη.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Την πρόθεσή του να παραμείνει στην ηγεσία των Εργατικών εκφράζει ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, ακόμη και εάν το κυβερνών κόμμα αναγκαστεί, έπειτα από 13 χρόνια, να παραδώσει την εξουσία μετά τις προσεχείς εκλογές.

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.-- Ως τον Απρίλη του 2011 θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στη Νιγηρία ανακοίνωσε χτες ο πρόεδρος της εθνικής εκλογικής επιτροπής στη δυτικοαφρικανική χώρα.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.-- Σομαλοί πειρατές άφησαν χτες ελεύθερο το δεξαμενόπλοιο «MV Theresa VIII» με 28μελές πλήρωμα από τη ΛΔ Κορέας που μετέφερε χημικά με λύτρα περίπου 3,5 εκατ. δολαρίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ