Τετάρτη 17 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΙΚΑΙΑΣ
Σήμερα η συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών

Σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα δημοτική αρχή, εργαζόμενοι και κάτοικοι
Σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα δημοτική αρχή, εργαζόμενοι και κάτοικοι
Με κλείσιμο όλων των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Νίκαιας στις 11 σήμερα το πρωί και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εσωτερικών, η δημοτική αρχή ξεκινά κινητοποιήσεις διεκδικώντας την άμεση και μόνιμη επίλυση του οικονομικού προβλήματος του δήμου. Ανάλογα με τις απαντήσεις του υπουργείου στις προτάσεις που εδώ και καιρό έχει καταθέσει η δημοτική αρχή, οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα.

Η δημοτική αρχή ζητά πάγωμα των τοκοχρεολυσίων, αύξηση σταθερά (κάθε μήνα) της επιχορήγησης για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν με το ΠΔ 164 και απόδοση των «παράνομα» παρακρατηθέντων πόρων από την πόλη. Η κυβέρνηση όμως αντί να δώσει λύσεις στο οξυμένο οικονομικό πρόβλημα του δήμου, δεν αποδίδει ούτε καν τα θεσμοθετημένα έσοδα στο δήμο, με αποτέλεσμα σήμερα και για πολλοστή φορά στα ταμεία του δήμου να υπάρχει έλλειμμα με κίνδυνο τη μη πληρωμή της μισθοδοσίας και των δώρων των εργαζομένων το επόμενο διάστημα. Ελειμμα το οποίο οφείλεται και στην καθυστέρηση καταβολής των ΚΑΠ από την κυβέρνηση.

Ο δήμαρχος Στέλιος Μπενετάτος έχει ενημερώσει και το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων και πρότεινε τη συμμετοχή και των εργαζομένων αλλά και των κατοίκων της πόλης στις κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ