Παρασκευή 19 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εκδήλωση του ΚΚΕ για τον κινηματογράφο

Τις θέσεις του για ένα διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης του ελληνικού κινηματογράφου, προς όφελος των δημιουργών και του λαού, θα παρουσιάσει το Πολιτιστικό Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ στις 23 του Μάρτη στις 6.30 μ.μ., στο «Συρμό» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, πλατεία Καραϊσκάκη), στην εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Οι δύο δρόμοι για την ανάπτυξη του Ελληνικού Κινηματογράφου».

Με την εκδήλωση το Κόμμα απαντά στο διαχρονικό δίλημμα που θέτει, αντικειμενικά, ο καπιταλισμός στους καλλιτέχνες: Αν θα μετατραπούν οι ίδιοι σε υπαλλήλους της οπτικοακουστικής βιομηχανίας και τα έργα τους σε εμπορευματικά προϊόντα του ή θα επιλέξουν το δρόμο της ρήξης με την κυρίαρχη, αλλά ιστορικά ξεπερασμένη και σάπια, αστική κουλτούρα.

Οι προτάσεις του Κόμματος αποτελούν την πραγματική διέξοδο των δημιουργών που προβληματίζονται με τις καταστροφικές συνέπειες της επίθεσης του κεφαλαίου στους ίδιους και την κοινωνία. Αυτήν τη διάσταση θέλει να αναδείξει και το ΚΚΕ, συνοδεύοντας την πρόσκλησή του με την πάντα επίκαιρη ρήση του Ντιντερό: «Η Τέχνη δεν έχει καμία υποχρέωση να είναι προνόμιο για τους ακαμάτηδες, οφείλει να έχει κοινωνική αποστολή και χρησιμότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ