Παρασκευή 19 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
Στα δικαστήρια για το δικαίωμα στη ΣΣΕ

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε τη σημερινή προγραμματισμένη 24ωρη απεργία παράνομη

Στο δικαστήριο έσυραν τους τεχνικούς ελληνικής ραδιοφωνίας οι ιδιοκτήτες 10 ραδιοφωνικών σταθμών επειδή τόλμησαν να εξαγγείλουν για σήμερα την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας με αίτημα την άμεση υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Στο μεταξύ χτες πραγματοποιήθηκε 24ωρη απεργία, με απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, στο αθλητικό ραδιόφωνο «ARRENA FM», μετά την απόφαση του εργοδότη Β. Ρέστη να καταργήσει τα δελτία ειδήσεων, απολύοντας με αυτόν τον τρόπο τους δημοσιογράφους που εργάζονται εκεί, και να μετατρέψει τον σταθμό σε μουσικό.

Συγκεκριμένα, χτες οι ιδιοκτήτες του ΣΚΑΪ, του «BHMA FM», του «ΝΙΤΡΟ», του «DERTΙ», του «SFERA», του «ΜΕΛΩΔΙΑ», του «ATHENS RADIO DEE JAY», του «ROCK FM» και του «KISS FM» κατέθεσαν αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατά της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) ζητώντας η προγραμματισμένη για σήμερα 24ωρη απεργία να κηρυχτεί παράνομη. Αίτημα που τελικά το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτό.

Παράλληλα, η εργοδοσία ζητούσε να «απαγορευτεί και διακοπεί η πραγματοποίηση και συνέχιση της απεργίας κατά την παραπάνω μέρα και ώρες», καθώς επίσης και κάθε μελλοντική απεργιακή κινητοποίηση με τα ίδια αιτήματα και λόγους. Επίσης ζητούσε να «διαταχτεί χρηματική ποινή σε βάρος των εναγόμενων από 1.000 ευρώ για κάθε μέρα που τυχόν θα πραγματοποιήσουν απεργία μετά την κήρυξή της ως παράνομης», αλλά και να διαταχτεί προσωπική κράτηση μέχρι 6 μηνών του προέδρου και του γενικού γραμματέα της ΕΤΕΡ για κάθε ημέρα απεργίας σε περίπτωση «μη συμμόρφωσής τους με τις διατάξεις της απόφασής σας».

Το ΔΣ της ΕΤΕΡ σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι οι εργοδότες «ζητάνε να μας στερήσουν το δικαίωμα της αντίδρασης (απεργία) στην τακτική άρνησης και κωλυσιεργίας να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας». Οπως σημειώνει, οι εργοδότες δεν υπογράφουν ΣΣΕ τώρα αλλά μιλάνε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για μετά τον Ιούνη, εν αναμονή «μήπως η κυβέρνηση φέρει τα νέα μέτρα του δημοσίου τομέα και στον ιδιωτικό». «Η υπογραφή ΣΣΕ είναι δικαίωμά μας. Θα το υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα. Η ΣΣΕ είναι το αποκούμπι του εργαζόμενου και βεβαιώνουμε τους πάντες ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε να την αγγίξει κανείς», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ με ανακοίνωσή της εκφράζει τη συμπαράσταση και δηλώνει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους τεχνικούς του ραδιοφώνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ