Σάββατο 20 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση

Την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε ο εκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος και μέλος της ΝΕΑΣ, σ. Χρήστος Χαλκιάς, από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης «ΒΙΟΚΕΡΑΛ» Φιλ. Σαπουνά καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση που δέχτηκε ο εκλεγμένος νομαρχιακός σύμβουλος και μέλος της ΝΕΑΣ, σ. Χρήστος Χαλκιάς, από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης "ΒΙΟΚΕΡΑΛ" Φίλ. Σαπουνά. Ο σ. Χρήστος Χαλκιάς επισκέφτηκε την επιχείρηση στα πλαίσια των αυτοψιών που διεξάγονται στην "ΒΙΟΚΕΡΑΛ", για να διαπιστωθούν μια σειρά ζητήματα που σχετίζονται με τις παραβιάσεις εκ μέρους της επιχείρησης περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας όπως η μη ασφαλής φύλαξη του καύσιμου υλικού πετ-κοκ και η γενικότερη χρήση του ως υλικού. Θυμίζουμε ότι η ΝΕΑΣ ήταν η παράταξη εκείνη που πρώτη, μέσα και έξω από το Νομαρχιακό Συμβούλιο, είχε αναδείξει τις ολέθριες επιπτώσεις στην υγεία του λαού του Νομού μας από την παράνομη καύση τέτοιων επικίνδυνων υλικών. Η ΝΕΑΣ πρωτοστάτησε όλο αυτό το διάστημα, ώστε να αναδειχτούν και τέτοιες πλευρές, πέρα από τις γενικότερες, γύρω από την ανεξέλεγκτη δράση των κάθε λογής επιχειρηματιών που στο βωμό του κέρδους δε διστάζουν να θυσιάσουν ακόμη και τη δημόσια υγεία.

Η ωμή και βίαιη επίθεση ενάντια στον σ. Χαλκιά αποκαλύπτει ότι η εργοδοσία έχει αποθρασυνθεί πλήρως, δε λογαριάζει ούτε καν τους αστικούς νόμους που ήδη την έχουν καταδικάσει. Στο δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθερία" αναφέρεται ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας φώναξε στους υπάλληλους του «να αμολήσουν τα σκυλιά», προκειμένου να τρομοκρατήσει και να φιμώσει τη φωνή της ΝΕΑΣ.

Ως ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ έχουμε να δηλώσουμε τα εξής: Αποδεικνύεται ότι εδώ και χρόνια, τα "σκυλιά", κύριοι, είναι ήδη "αμολημένα"! Γιατί τα πραγματικά "σκυλιά" δεν είναι άλλα σήμερα από τους κεφαλαιοκράτες που παρακινημένοι από τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζουν με συνέπεια οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κάτω από τις οδηγίες της ΕΕ, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ασυδοσίας. Το θράσος του να επιτεθεί σε εκλεγμένο νομαρχιακό σύμβουλο ο επιχειρηματίας της "ΒΙΟΚΕΡΑΛ" το παίρνει από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας, από την οδηγία Μπολκεστάιν, από τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, από τα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο, από την απελευθέρωση των απολύσεων, από τη συνεχή πριμοδότηση με κάθε τρόπο του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους. Αυτά οπλίζουν το χέρι των επιχειρηματιών, αυτές οι πολιτικές τόσα χρόνια τους αποθρασύνουν. Για αυτά είναι υπεύθυνα όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Καλούμε το λαό του Νομού μας να αναλογιστεί το εξής: Αν οι επιχειρηματίες έχουν φτάσει στο σημείο να κρατούν τέτοια στάση απέναντι σε εκλεγμένους συμβούλους, εύκολα μπορεί κανείς να φανταστεί τι είδους τρομοκρατία ασκείται απέναντι στον εργάτη και την εργάτρια μέσα στους χώρους δουλειάς κατά την ώρα της εργασίας. Δεν είναι ξεκομμένα περιστατικά αυτά. Η εργοδοτική τρομοκρατία σπάει κόκαλα στους χώρους δουλειάς, και μέσα στην "ΒΙΟΚΕΡΑΛ" επίσης, με κύρια όπλα την απειλή της απόλυσης, της διαθεσιμότητας, της χειροτέρευσης των εργασιακών σχέσεων.

Καλούμε την κυβέρνηση και τον Νομάρχη να πάρουν άμεσα θέση σε όλα αυτά τα ζητήματα. Πολύ περισσότερο, καλούμε όμως τους εργαζόμενους του Νομού μας να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα το επόμενο διάστημα, γιατί η επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα, όσο "τις Βρυξέλλες θα έχουμε οδηγό" και τα κόμματα του κεφαλαίου να τους υπηρετούν, δε θα έχει τελειωμό. Να ξέρουν όλοι αυτοί οι επιχειρηματίες που παρασιτούν και κερδίζουν πάνω στην εργασία χιλιάδων εργαζόμενων ότι η ασυδοσία δεν περνάει. Μπροστά τους θα βρίσκουν πάντα το ΚΚΕ, τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ, τον ενωμένο αγώνα όλων των εργατών.

Συσπείρωση στα ταξικά σωματεία είναι ο μόνος δρόμος των εργαζόμενων για να περιφρουρηθούν τα δικαιώματά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ