Σάββατο 20 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

Γιάννης Πατάκης
Γιάννης Πατάκης
φωτό

Το ετήσιο μνημόσυνο του πολυαγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΤΑΚΗ, τελούμε αύριο Κυριακή 21 Μάρτη 2010, το πρωί, στον Αγιο Γεώργιο Νίκαιας Λάρισας.

Καλούμε να παραβρεθούν οι σύντροφοι, συναγωνιστές και φίλοι του.

Η γυναίκα του: Μιμίκα

Ο γιος του: Δημήτρης

***

φωτό

Στη μνήμη της αγαπημένης μας μητέρας, συμπεθέρας και φίλης ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑΣ ΣΥΛΛΕΛΟΓΛΟΥ, που συμπληρώνονται 40 ημέρες από το θάνατό της, προσφέρουμε, μέσω ΚΟ Μαρκοπούλου - Πόρτο Ράφτη, στο Κόμμα μας, αντί στεφάνων, 200 ευρώ.

Οι κόρες της Παρασκευή και Παναγιώτα, και οι οικογένειες Παναγιώτη Γιώγα και Ειρήνης Ισηρη.

***

Αύριο Κυριακή 21/03/2010, 9.30 π.μ., τελείται το 40ήμερο μνημόσυνο του ΝΙΚΟΥ ΤΟΜΟΠΑΣΙΔΗ, στα Αγιοβλασίτικα Αχαγιάς. Ο σύντροφος Νίκος ήταν μέλος του ηρωικού ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μέλος της διοίκησης της ΠΕΑΕΑ Αχαγιάς.

Στη μνήμη του, συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι του προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αχαγιάς, συνολικά 150 ευρώ.

***

φωτό

Αύριο Κυριακή 21/3/2010 και ώρα 9.30 το πρωί, τελείται 40ήμερο μνημόσυνο του ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ, στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην Ακαδημία Πλάτωνος στον Κολωνό.

Καλούνται οι φίλοι και σύντροφοί του να παραστούν.

***

φωτό

Αύριο Κυριακή 21/3/2010 γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο, στο Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου, του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού ΓΙΩΡΓΗ ΛΙΝΑΡΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΝΑΡΔΗΣ καταγόταν από το χωριό Βουτιάνοι Λακωνίας, από φτωχή αγροτική οικογένεια. Γεννήθηκε το 1922. Τέλειωσε το Δημοτικό στο χωριό του και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Σπάρτης στα 1942. Είχε οργανωθεί στο ΕΑΜ νέων από μαθητής και εντάχθηκε στην ΕΠΟΝ με την ίδρυσή της, αναλαμβάνοντας τη θέση του γραμματέα στο τμήμα Οινούντα Σελασίας ως την απελευθέρωση. Στη συνέχεια στάλθηκε στο τμήμα Γερακίου όπου τον συνέλαβαν και υπέστη άγριο ξυλοδαρμό. Τον μετέφεραν στις φυλακές Σπάρτης όπου κρατήθηκε 10 μήνες. Το 1946 πήρε μέρος στην αποχή και γι' αυτό η Ασφάλεια τον εκτόπισε, οπότε ανέβηκε στην Αθήνα. Εκανε εξορία στην Ικαρία 10 μήνες. Απολύθηκε με την κυβέρνηση Σοφούλη, επέστρεψε στην Αθήνα και το Μάρτη του '48 βγήκε στο βουνό, στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, γι' αυτό τον καταδίκασαν σε θάνατο. Στο ΔΣΕ τραυματίστηκε στο κεφάλι από όλμο και έφερε 9 θραύσματα που «πήρε» μαζί του στο θάνατο. Μετά τη διάλυση του ΔΣΕ στην Πελοπόννησο, τον συνέλαβαν τον Ιούλη του 1949 κοντά στο χωριό του και τον έστειλαν στο στρατόπεδο Τρίπολης -- είχαν συλλάβει και τον πατέρα του, τη μάνα του και τον αδελφό του. Ο πατέρας του πέθανε στο στρατόπεδο Τρίπολης το Σεπτέμβρη 1949. Ο Γ. Λιναρδής, στη συνέχεια, πέρασε στρατοδικείο, το Σεπτέμβρη του 1949, και καταδικάστηκε παμψηφεί σε θάνατο, αλλά γλύτωσε την εκτέλεση με την επέμβαση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Βισίνσκι στον ΟΗΕ. Κατόπιν μεταφέρθηκε σαν μελλοθάνατος πια στις φυλακές της Κέρκυρας. Ομως, ανεστάλησαν οι εκτελέσεις και μεταφέρθηκε σε άλλες φυλακές (Γιούρα κλπ). Συνολικά έμεινε 10 χρόνια στις φυλακές. Αποφυλακίστηκε στις 16/12/1959. Παντρεύτηκε την Ελένη Καλφακάκου, αγωνίστρια της ΕΠΟΝ, το 1960, στις 14 Φλεβάρη. Απέκτησαν μια κόρη, την Χαρούλα. Συνέχισε τον αγώνα από τις γραμμές της ΕΔΑ. Στη χούντα τον συνέλαβαν και τον έστειλαν εξορία στα Γιούρα, αλλά με την απόλυσή του συνέχισε τον αγώνα. Το 1978 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αχαρνών. Δεν έπαψε ποτέ να αγωνίζεται και ο «Ρ» ήταν ο καθημερινός του σύντροφος μέχρι το τέλος της ζωής του. Παρέμεινε πιστός στις ιδέες του σοσιαλισμού - κομμουνισμού αταλάντευτος, ειλικρινής, καλωσυνάτος.


ΛΙΝΑΡΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΛΙΝΑΡΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ ΣΥΛΛΕΛΟΓΛΟΥ
ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ ΣΥΛΛΕΛΟΓΛΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ