Σάββατο 20 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
Πιέσεις εκτός, φυλακίσεις εντός

ΜΟΣΧΑ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

«Η ιρανική ηγεσία φαίνεται ότι χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία μέχρι σήμερα για διάλογο με επωφελές αποτέλεσμα και για τις δύο πλευρές και η στάση του αυτή δεν αποκλείεται να καταστήσει αναπόφευκτη την υιοθέτηση στοχευμένων κυρώσεων σε βάρος του». Αυτό δήλωνε, χτες, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα από τις, μέχρι πρότινος, θέσεις της ρωσικής ηγεσίας.

Οι δηλώσεις του Σεργκέι Λαβρόφ έγιναν μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον με τον Ρώσο Πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που πραγματοποιήθηκε ενώ κλιμακώνονται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ενόψει μιας νέας συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Η Μόσχα, τον τελευταίο καιρό, έχει, ήδη, τονίσει ότι στηρίζει «επί της αρχής» την επιβολή κυρώσεων, αν δεν υπάρξει άλλος δρόμος.

Απορρίφθηκε η έφεση που είχε ασκήσει κατά της καταδίκης του ο πρώην αντιπρόεδρος του Ιράν και σημαίνον στέλεχος της «μεταρρυθμιστικής» πτέρυγας και έτσι από χτες ο Χοσεΐν Μαράσι εκτίει ποινή φυλάκισης ενός έτους για «προπαγάνδα κατά του καθεστώτος και του ανώτατου πνευματικού ηγέτη». Η νέα αυτή φυλάκιση αναμένεται να οξύνει, εκ νέου, τα πνεύματα ενόψει της περσικής Πρωτοχρονιάς, την Κυριακή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ