Τετάρτη 24 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Τριήμερο αγωνιστικών παρεμβάσεων

Συναυλία σήμερα, κορύφωση την Κυριακή στον εορτασμό του Κιλελέρ

Τριήμερο αγωνιστικών παρεμβάσεων οργανώνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Λάρισας, που ξεκίνησε χτες με συζητήσεις στα σχολεία για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, συνεχίζεται σήμερα, με συναυλία στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία ταχυδρομείου και κορυφώνεται την Κυριακή, 28 Μάρτη, με κάλεσμα στους μαθητές να συμμετάσχουν στην αγωνιστική εκδήλωση της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης για τα 100 χρόνια από την εξέγερση των κολίγων, στο Κιλελέρ, (Λεωφορεία στις 9.30 π.μ. από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας).

Σε ανακοίνωσή του, το ΣΑΣ Λάρισας επισημαίνει: «Από το Δεκέμβρη του 2009, 5 απανωτές δυνατές και μεγάλες απεργιακές μάχες ήταν η απάντηση του λαϊκού κινήματος ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Σταθήκαμε όπως έπρεπε, όπως πρέπει να στέκονται στο πλάι των γονιών τους τα παιδιά των εργαζομένων. Το ΣΑΣΛ συμμετείχε με όλες του τις δυνάμεις στις απεργίες». Στο πνεύμα αυτό, το Συντονιστικό χαιρετίζει τους μαθητές που βγήκαν στους δρόμους, τα πέντε 15μελή και τα δεκάδες 5μελή συμβούλια που με αποφάσεις τους καλούσαν τους μαθητές να συμμετέχουν στα απεργιακά συλλαλητήρια και την πολυμορφία των κινητοποιήσεων των μαθητών.

Παράλληλα, το Συντονιστικό καταγγέλλει τη συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια τρομοκράτησης του μαθητικού κινήματος από τις διευθύνσεις στα περισσότερα σχολεία της πόλης: «Καταδικάζουμε τις απαράδεκτες και αντιπαιδαγωγικές ενέργειες διευθυντών και καθηγητών που σε ρόλο "αστυνόμου" προσπάθησαν να εμποδίσουν με οποιοδήποτε μέσο τη συμμετοχή των μαθητών στην απεργία. Για παράδειγμα, ο διευθυντής του 4ου Γυμνασίου κλείδωσε στο σχολείο τους μαθητές, τους απείλησε με αποβολές, με αλλαγή περιβάλλοντος» καταγγέλλει το Συντονιστικό και απαντά: «Θα μας βρουν μπροστά τους! Αυτές τις αντιδραστικές ενέργειες θα τις σταματήσει το ίδιο το μαθητικό κίνημα μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Θα σπάσουμε την τρομοκρατία στην πράξη! Συνεχίζουμε τον αγώνα με διάφορες μορφές, τώρα που η "θηλιά" σφίγγει ακόμη περισσότερο για τη λαϊκή οικογένεια. Ολα όσα ετοιμάζουν αφορούν τις οικογένειες και τη ζωή μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ