Πέμπτη 25 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
ΜΙΓΚΕΛ ΑΡΤΕΤΑ
Νιάτα σε έξαψη

Νεανική εξέγερση της «αναβράζουσας» παθητικότητας. Ταινία με κάποιες στιλιστικές ιδιαιτερότητες, με animation λεπτομέρειες, χωρίς όμως την παραμικρή πρωτοτυπία.

Ο έφηβος Νικ Τουίσπ, κεντρικός ήρωας δημοφιλούς σειράς περιπετειωδών βιβλίων του C. D. Payne, διάγει σε μιζέρια σεξουαλικών εμμονών. Ψάχνει απελπισμένα για κορίτσι και για νόημα στη ζωή του, με οποιαδήποτε σειρά αυτά τα δυο. Μένει με τη διαζευγμένη μητέρα του και τον εκάστοτε αποτυχημένο της φίλο . Σε διακοπές στην Καλιφόρνια ερωτεύεται κεραυνοβόλα την συνομήλική του Σίνι Σόντερς, μια γαλλοθρεμμένη κουλτουριάρα και ορκίζεται να κάνει τα πάντα αρκεί να είναι μαζί της, κάτι που συνεπάγεται πλήθος πράξεων βίας, εμπρησμούς, παραβάσεις κανόνων παντός τύπου, κλοπές αυτοκινήτων και πολλά άλλα. Συνεργός του Νικ - του εγώ - στις βίαιες πράξεις εντυπωσιασμού της Σίνι, το υπερεγώ του, που απεικονίζεται μέσα από την σοφιστικέ και κυνική παρουσία που φέρει το γαλλικό όνομα Φρανσουά Ντιλιντζέρ, όπως ο κλασικός γκάνγκστερ.

Ο Μάικλ Σέρα αποδίδει τον 16χρονο Νικ ως εκνευριστικά μανιερίστα, άκαμπτο, αγέλαστο, ανιαρό και αγενή. Οι καρικατουρίστικοι χαρακτήρες και η μεγιστοποίηση σκοτεινών παρορμήσεων μέσα από ένα παράλογα σαχλό και εγκεφαλικό χιούμορ αποτυγχάνει πλήρως στην εδραίωση του Νικ ως φιγούρας καλτ. Τουλάχιστον για το σκεπτόμενο κοινό.

Παίζουν: Μάικλ Σέρα, Πόρσια Νταμπλντέι, Τζιν Σμαρτ, Τζάστιν Λονγκ κ.ά.

Παραγωγή: ΗΠΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ