Σάββατο 27 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΑντιΠΑΜΕ συμμαχίες

Σε κοινό ψηφοδέλτιο ενόψει του σημερινού συνεδρίου προχώρησαν, για ακόμη μια φορά, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Αυτόνομη Παρέμβαση

Οι συνέταιροι του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ) ενώνουν, για ακόμη μια φορά, τις δυνάμεις τους στην Κέρκυρα ενόψει της διεξαγωγής του σημερινού Συνεδρίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου. Προχώρησαν σε κατάρτιση κοινού ψηφοδελτίου στις εκλογές για τη νέα διοίκηση, αφενός για να μοιράσουν τις καρέκλες της συναίνεσης στην κυρίαρχη αντεργατική πολιτική και αφετέρου, για να αποτρέψουν την ενίσχυση των δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Δεν είναι, άλλωστε, ούτε η πρώτη, ούτε και η τελευταία φορά που οι θιασώτες της «ταξικής συνεργασίας», οι υπέρμαχοι της «επιχειρηματικότητας» και της «ανταγωνιστικότητας», των «κοινωνικών διαλόγων» τα βρίσκουν. Η κοινή τους σύμπλευση αποτελεί το επιστέγασμα της εχθρικής και υπονομευτικής για τα συμφέροντα των εργαζομένων δράσης και στάσης που εκφράστηκε και στην Κέρκυρα όπως π.χ. στην κινητοποίηση των εργαζομένων στο ξενοδοχείο ΑΚΤΗ Μεσογγή, το γεγονός ότι οι όποιες αποφάσεις παίρνονταν για απεργία κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων έμεναν στις αίθουσες του Εργατικού Κέντρου ή καταψηφίζονταν σε δευτεροβάθμιο όργανο.

Αυτήν την αντεργατική τους σύμπλευση επιβεβαιώνουν και ανανεώνουν για πολλοστή φορά ενωμένοι οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, καταδεικνύοντας παράλληλα το φόβο τους στη διευρυνόμενη απήχηση του ΠΑΜΕ σε όλο και περισσότερους κλάδους και χώρους δουλειάς, στις μάχες που δίνει μαζί με τους εργαζόμενους για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων.

Στο φόντο της εξελισσόμενης και διαρκώς εντεινόμενης αντιλαϊκής επίθεσης οι εργαζόμενοι της Κέρκυρας και οι αντιπρόσωποι του Συνεδρίου στις σημερινές αρχαιρεσίες, αύριο στους αγώνες μπορούν να ενισχύσουν ακριβώς αυτήν την ταξική γραμμή πλεύσης, βάζοντας στο περιθώριο τις δυνάμεις του συμβιβασμού και την «ενότητα» που προπαγανδίζουν. Διεκδικώντας να μην πτωχεύσει ο λαός, ανοίγοντας το δρόμο για ανάπτυξη με κριτήριο τη λαϊκή ευημερία και όχι την κερδοφορία του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ