Πέμπτη 1 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

«Καιρός να σοβαρευθούν ορισμένα από τα στελέχη της κυβέρνησης (...) αν όμως δεν διορθωθούν (...) ο πρωθυπουργός (...) θα πρέπει να τους αντικαταστήσει άμεσα (...) δεν υπάρχει ούτε χρόνος για χάσιμο, ούτε και περιθώρια για ανεύθυνους ανθρώπους σε κρίσιμες θέσεις» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

Η εντολή δεν αφορά στον Μ. Χρυσοχοΐδη, για τον οποίο, όπως διαβάζουμε παρακάτω, η εκτίμηση της αστικής τάξης είναι υψίστη. Είναι, όμως, χαρακτηριστική η εντολή για το ποιος κυβερνά, ποιας τάξης, δηλαδή, είναι η κυβέρνηση.

«Ο Χρυσοχοΐδης είναι ο πιο επιτυχημένος πολιτικός προϊστάμενος της Κατεχάκη από το 1974 και μετά» (το λιβανιστήρι στα ΝΕΑ).

Εδώ δε χρειάζονται σχόλια. Μόνο να 'χει το νου του ο καθένας, γιατί τέτοιες καριέρες δε χτίζονται χωρίς θύματα...

«Ποια είναι η δημοφιλέστερη ηρωίνη στη ρωσική αγορά; Η αφγανική (...) οι Ρώσοι καταναλωτές ναρκωτικών εξαρτημένοι οι μη έχουν φτάσει αισίως τα 5 εκατομμύρια (...) στο υπό αμερικάνικο έλεγχο Αφγανιστάν αυξήθηκε κατά 44 φορές η παραγωγή οπίου (...) φτάνοντας ως και το 92% της διεθνούς διακίνησης (...) οι απώλειες των 40 χωρών που συμμετέχουν στην πολεμική επιχείρηση στο Αφγανιστάν είναι ως και 50 φορές μεγαλύτερες από τη χρήση ναρκωτικών παρά από τις συγκρούσεις με τους Ταλιμπάν (...) στο Αφγανιστάν δημιουργούνται πλέον τα λεγόμενα "αποθέματα των επόμενων γενεών", δηλαδή περίπου 12.000 τόνοι όπιο και εξάγεται μόλις το ένα τρίτο» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Αυτό θα πει θρίαμβος του ελεύθερου κόσμου. Μαζί και των Ελλήνων μισθοφόρων, που βρίσκονται εκεί για να βοηθήσουν τις «υγειονομικές» ανάγκες του ιμπεριαλιστικού στρατού κατοχής. Οσο για τα «αποθέματα», φροντίζουν ήδη στην αγορά - και στη δική μας - πολλοί, ώστε να μη μένει αζήτητη τέτοια παραγωγή.

«Ληστές έσκαψαν σήραγγα και εισήλθαν στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας "Credit Lyonnais" (...) παραβίασαν και τις 200 ιδιωτικές θυρίδες» (το θέμα για τη Γαλλία στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

Σε μας, πήγε ο άλλος χτες με νεροπίστολο να «ληστέψει» τράπεζα, με τους αστυνόμους να περιμένουν απ' έξω... `Η εκεί τα 'χουν βρει κλέφτες κι αστυνόμοι - πράγμα συνηθισμένο, ή εδώ, για να δικαιολογηθεί ο νέος μηχανισμός καταστολής, καταφεύγουν σε φτηνές, τηλεοπτικού τύπου, κωμωδίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ