Παρασκευή 2 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Με τον αγώνα τους κέρδισαν μια πρώτη μάχη

Με τις δυναμικές αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, οι εγκαταλειμμένοι και απλήρωτοι ναυτεργάτες των 10 πλοίων και με την αποφασιστική στήριξη των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, συσπειρωμένα στο ΠΑΜΕ, χτες κατάφεραν να αποσπάσουν 2.500 ευρώ ο καθένας, ως έναντι από τα δεδουλευμένα μηνών ακόμα και ενός έτους, που τους οφείλονται. Η πληρωμή τους έγινε χτες το μεσημέρι μέσω του ΝΑΤ και, όπως ειπώθηκε από τους ίδιους, τα χρήματα αυτά, είναι μια πρώτη ανάσα για να μπορέσουν τουλάχιστον οι οικογένειές τους να κάνουν Πάσχα.

Η καταβολή του ποσού αυτού επιβλήθηκε μετά από συμβολική κατάληψη που έκαναν οι ναυτεργάτες της εισόδου του ΝΑΤ, αγανακτισμένοι πλέον από το χοντρό εμπαιγμό σε βάρος τους τόσο από την πλευρά του υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, αλλά και του ΝΑΤ. Με πρόφαση διάφορα γραφειοκρατικά κωλύματα αρνούνταν να εφαρμοστεί ο νόμος 3816/2010, που το ίδιο το ΥΠΟΙΑΝ συνέταξε, ο οποίος ψηφίστηκε στις 26 Γενάρη και προβλέπει την καταβολή των δεδουλευμένων με μέριμνα του κράτους στους ναυτεργάτες που εγκαταλείπονται από εφοπλιστές στην ελληνική επικράτεια.

Η χτεσινή κινητοποίηση ήταν συνέχεια της σκληρής μάχης που έχουν ξεκινήσει οι ναυτεργάτες με οργανωτή τα δύο ναυτεργατικά σωματεία, εδώ και τουλάχιστον πέντε μήνες, επιστρατεύοντας πολύμορφες κινητοποιήσεις, ο οποίος θα συνεχιστεί μέχρι να πάρουν μέχρι δεκάρας τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται. Ωστόσο, ακόμα και αυτό το πρώτο αποτέλεσμα όπως ανέφερε μιλώντας στους ναυτεργάτες ο Θ. Ευαγγελάκης, α΄ γραμματέας της ΠΕΜΕΝ, «δείχνει τη δύναμη της συλλογικής, οργανωμένης δράσης και αυτός είναι ο μόνος δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι για να αναχαιτίσουν τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, για να επιβάλουν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους. Οργάνωση συσπείρωση και αγώνας». Κάλεσε τους ναυτεργάτες να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 8 Απρίλη στο Σύνταγμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ