Παρασκευή 2 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
Παρέμβαση για τα προβλήματα της Υγείας

Ανακοίνωση της Γραμματείας Κοζάνης του ΠΑΜΕ

Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης: Μεγάλες ελλείψεις γιατρών και προσωπικού
Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης: Μεγάλες ελλείψεις γιατρών και προσωπικού
Tην ανάπτυξη ενός ενιαίου συστήματος Υγείας με κεντρικό σχεδιασμό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και κοινωνικοποίηση όσων επιχειρηματικών μονάδων της Υγείας πληρούν τις προϋποθέσεις, απαιτούν με ψήφισμα, μετά από σύσκεψή τους, πρωτοβάθμια σωματεία και συνδικάτα του νομού Κοζάνης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Γουνεργατών, το Σωματείο Οδηγών, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και το ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, με το ψήφισμα ζητείται, μεταξύ άλλων, η πλήρης κάλυψη των νοσοκομείων με 8 γιατρούς ειδικότητας σε κάθε βασική κλινική και των Κέντρων Υγείας με πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων με σχέση εργασίας μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με 5ήμερο, 6ωρο, 30ωρο και μία εφημερία τη βδομάδα στους γιατρούς. Επίσης, οι φορείς απαιτούν άμεση και χωρίς όρους και προϋποθέσεις μονιμοποίηση όλων των επικουρικών γιατρών και νοσηλευτών, πρόσληψη όλων των ανέργων γιατρών και νοσηλευτών, να καλυφθούν όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας με επαρκή σε αριθμό και σύγχρονο ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό κ.λπ. Οι φορείς καλούν όλους τους εργαζόμενους να υψώσουν δυνατά τη φωνή τους και μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα να διεκδικήσουν τα παραπάνω.

Εξάλλου, με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Κοζάνης του ΠΑΜΕ αναφέρεται στη σιωπηλή διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν πολλοί κάτοικοι της Κοζάνης την Τετάρτη για την κατάσταση του δημόσιου συστήματος Υγείας, έτσι όπως αυτή εκφράζεται με την αποδιάρθρωση των νοσοκομείων της Κοζάνης αλλά και ολόκληρης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Η αγωνία των συμπολιτών μας κατανοητή, τονίζεται στην ανακοίνωση. Ο άφωνος χαρακτήρας της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, για ένα ζήτημα που πρέπει να ειπωθούν πολλά, είναι ευθύνη των διοργανωτών και όσων έστερξαν να την υποστηρίξουν, δίνοντας την ευκαιρία και στους υπεύθυνους για την κατάσταση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας να δηλώσουν συμμετοχή, νιώθοντας ήσυχοι ότι δεν θα υπάρξει φωνή κριτικής ή καταδίκης για τις ευθύνες τους. Οπως λέει, όμως, το τραγούδι «... δεν είναι η σιωπή φωνή, φωνή είναι μόνο η φωνή». Κριτήριο των θέσεων και του διεκδικητικού πλαισίου του ταξικού εργατικού κινήματος, του ΠΑΜΕ, για την Υγεία αποτελεί το γεγονός ότι ο εργαζόμενος λαός είναι ο αποκλειστικός παραγωγός όλου του τεράστιου πλούτου που υπάρχει και που η διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας μπορεί να αξιοποιήσει αυτόν τον πλούτο για να καλύψει πλήρως, δωρεάν, αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα μέσα και τις ανάγκες σε υπηρεσίες Υγείας για την πρόληψη, θεραπεία και αποκατάσταση, όλου του πληθυσμού χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν χτες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης οι γονείς του ηλικίας ενός έτους αγοριού από την Κοζάνη, που έχασε πριν από δύο εβδομάδες τη ζωή του, στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Το παιδί μεταφερόταν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, καθώς τα νοσοκομεία της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας δε διαθέτουν πλέον παιδιατρική κλινική.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ