Κυριακή 11 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Νέα και Εκδηλώσεις

* Στην ιστοσελίδα των ΣΟ Παγκρατίου - ΣΜΑΟ Καισαριανής (www.athenschess.gr) στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής στήλης «Ανάλυση του Μήνα», έχει αναρτηθεί εκτεταμένη ανάλυση της πατρίδας Tal - Uhlmann, Μόσχα 1971. (Ενα από τα ισχυρότερα τουρνουά της εποχής το οποίο έγινε στη μνήμη Alekhine). Πρόκειται για μια χαρακτηριστική διαισθητική θυσία του Tal, προκειμένου να αξιοποιήσει τον καλύτερο έλεγχο του κέντρου και των ανοιχτών γραμμών, που είχε αποκτήσει στο άνοιγμα.

Οπως υπογραμμίζει ο ΙΜ και συγγραφέας Ηλίας Κουρκουνάκης, όλες οι παρτίδες και οι θέσεις που έχουν αναρτηθεί στη συγκεκριμένη ανάλυση, επιτρέπεται να εκτυπωθούν ελεύθερα από κάθε ενδιαφερόμενο.

* Τελικά αποτελέσματα στο 103ο του ΣΟ Αμπελοκήπων σε 7 γύρους: 1.-2. Χειμάρας (2290), Κωστόπουλος (2174) από 6 βαθμούς. 3.-6. Ηλαντζής (2136), Δεληθανάσης (2204), Μητραντζάς (2186), Σιενζέφσκι (2152) από 5,5 β. 7.-11. Τεπελένης, Κλώκας, Καλοσκάμπης, Σταθόπουλος, Σταύρακας από 5 βαθμούς.

* Πρωταθλητής στη Γ' Εθνική Κατηγορία ο Σκακιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ελευσίνας, όπου στη β' φάση του πρωταθλήματος νίκησε εκτός έδρας τον ΓΑΣ Χολαργού με 3,5-6,5. Στην επιτυχία της ισχυρής ομάδας του ΣΜΣ Ελευσίνας βοήθησε και η συμμετοχή του ισχυρού Ο.Μ. Σπύρου Λούρη, καθώς και η νίκη της Αίγλης Παπάγου επί του ΣΟ Αγίας Παρασκευής, γεγονότα που εξασφάλισαν στην ομάδα και την άνοδό της στη Β' Εθνική Κατηγορία.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα έκανε ο ΣΜΣ Ελευσίνας και στο ομαδικό Παίδων Κορασίδων με νίκη επί της αντίστοιχης ομάδας του ΣΟ Χαλανδρίου με 5,5 - 0,5.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ