Πέμπτη 8 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΕΡΒΙΑ
Θερίζει η φτώχεια

BEΛΙΓΡΑΔΙ.--

Ιδιαίτερα οξυμένο αναδεικνύεται το πρόβλημα της φτώχειας στα χωριά της Σερβίας όπου το 9,2% (περίπου 670.000 άνθρωποι) του συνολικού πληθυσμού ζει στα όρια της πείνας με μέσες μηνιαίες αποδοχές της τάξης των 83 ευρώ...

Ο Σέρβος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής Ρασίμ Λιάγιτς αναφερόμενος στο πρόβλημα υποσχέθηκε, μιλώντας στην εφημερίδα «Πρες» του Βελιγραδίου, πως ως το τέλος τρέχοντος έτους θα διατεθούν περίπου 880.000.000 δηνάρια για τις πιο αδύναμες οικονομικά ομάδες Σέρβων και ότι σχεδιάζεται η θέσπιση διατάξεων με τις οποίες θα αυξηθεί το ποσοστό που θα δίνεται από την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από παράνομες δραστηριότητες, να πωληθούν τα ακίνητα που δημεύονται ή να δίνονται σε πρόσφυγες.

Στοιχεία της σερβικής Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας το 2009 αναφέρουν ότι απ' το 9,2% των πολιτών της χώρας που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, ένα σημαντικό μέρος είναι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών με μηνιαίο εισόδημα κάτω των 83 ευρώ, άνεργοι (σε ποσοστό 19,3%), παιδιά έως 13 ετών και οι ανύπαντρες μητέρες. Οι συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού είναι κατά τουλάχιστον 3% αυξημένες στην επαρχία σε σύγκριση με τις πόλεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ