Πέμπτη 8 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - «LEN TROPHY»
Στον αφρό της Ευρώπης

Icon

Ιστορία έγραψε στο κολυμβητήριο του Πειραιά η γυναικεία ομάδα του Εθνικού στην υδατοσφαίριση γυναικών. Κατέκτησε - για πρώτη φορά στην ιστορία της - το τρόπαιο του «LEN Trophy» επικρατώντας της ρωσικής Χάντι Μανσίσκμ με συνολικό σκορ 17-13 (10-9 κανονικός αγώνας, 13-12 παράταση, 4-1 πέναλτι).

Ηταν ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, ένα πραγματικό ντέρμπι. Πότε οι γηπεδούχες και πότε οι φιλοξενούμενες έφταναν κοντά στο ποθητό αλλά κάτι ανέτρεπε τα δεδομένα. Το πιο... «χιτσκοκικό» έγινε 12" πριν την λήξη της παράτασης. Ο Εθνικός ήταν μπροστά με 13-11 και η έμπειρη Κατερίνα Οικονομοπούλου έγινε κάτοχος της μπάλας. Ομως έκανε λάθος και πάσαρε σε αμαρκάριστη αντίπαλο (Τιμοφέεβα) που σκόραρε και έστειλε το ματς στα πέναλτι.

Εκεί (ξανα)ανέλαβε δράση η διεθνής τερματοφύλακας, Μαρία Τσουρή, που απέκρουσε δύο πέναλτι των αντιπάλων της. Οι συμπαίκτριές της (Βαν Μπέλκουμ, Κουγιουμτζή, Αρώνη, Μπίσμπα) σκόραραν και ο Εθνικός στέφθηκε πρωταθλητής. Ετσι έγιναν η τρίτη ομάδα με ευρωπαϊκό τίτλο, μετά τις Βουλιαγμένη (Τσάμπιονς Καπ, LEN Trohpy) και Γλυφάδα (δύο Τσάμπιονς Καπ).

Η Τσουρή στις δηλώσεις της ανέφερε: «Το παλέψαμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Το αξίζαμε. Δεν αγχώθηκα, περίμενα το τέλος του αγώνα, περίμενα να πάρουμε προβάδισμα και να κερδίσουμε. Είμαι καλή στα πέναλτι, κάθε φορά που ο αγώνας πηγαίνει στα πέναλτι έχω μεγάλη σιγουριά. Με το πρώτο που έπιασα, ήξερα πως θα πιάσω κι άλλο, ήξερα πως θα τα βάλουμε όλα».

Από την πλευρά της η Οικονομοπούλου, πλέον ανακουφισμένη, είπε: «Ευχαριστώ τα κορίτσια που το πήραν και για μένα. Ηταν ντέρμπι και το έκανα πιο ντέρμπι. Θόλωσε το μυαλό μου. Τι να πω; Χίλια συγνώμη. Στα 32 μου το έκανα και αυτό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ