Πέμπτη 8 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ
Στελεχώνεται η τετράδα

Τέσσερα ζευγάρια που κάλλιστα θα μπορούσαν να αγωνίζονται στο πλαίσιο του Τσάμπιονς Λιγκ, διεκδικούν σήμερα τα ισάριθμα εισιτήρια για την ημιτελική φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Απαντες οι επαναληπτικοί προημιτελικοί έχουν ενδιαφέρον, αφού τα σκορ στις πρώτες αναμετρήσεις δεν έχουν δημιουργήσει ακλόνητο φαβορί.

Η Λίβερπουλ υποδέχεται την Μπενφίκα, με στόχο να ανατρέψει το 2 - 1 του πρώτου αγώνα και να βάλει «κόκκινη» σφραγίδα στο εισιτήριο για τους «4». Από την πλευρά τους οι Πορτογάλοι θέλουν να υπερασπιστούν ή/και να διευρύνουν το πλεονέκτημά τους, ώστε να ολοκληρώσουν επιτυχημένα - γι' αυτούς - το έργο που ξεκίνησαν στο «Ντα Λουζ». Οποια από τις δύο ομάδες προκριθεί θα αντιμετωπίσει το νικητή της ισπανικής μονομαχίας.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης αναμετριέται με τη Βαλένθια, η οποία στο γήπεδό της είχε παραχωρήσει 2 - 2. Οι «ροχιμπλάνκος» έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα, το οποίο μεγαλώνει το γεγονός ότι παίζουν στην έδρα τους αλλά και την προϊστορία υπέρ τους. Σε τρεις αγώνες δεν έχουν ηττηθεί από τις «νυχτερίδες», ενώ για το πρωτάθλημα (στο Βιθέντε Καλντερόν) κέρδισαν εύκολα με 4-1.

Στην ανατροπή στοχεύει και η Βόλφσμπουργκ που φιλοξενεί τη Φούλαμ. Οι «λύκοι» είχαν ηττηθεί με 2-1 στην Αγγλία αλλά διαθέτουν τα φόντα να πετύχουν τη νίκη - πρόκριση. Οι φιλοξενούμενοι (ως τώρα) αποδυναμώνονται σοβαρά μακριά από την έδρα τους. Είναι χαρακτηριστικό πως σε 16 παιχνίδια έχουν πανηγυρίσει μόλις μία νίκη. Η έτερη ομάδα που εκπροσωπεί την Γερμανία στην διοργάνωση, το Αμβούργο, δοκιμάζεται στο Βέλγιο. Θα προσπαθήσει - με κληρονομιά το 2 - 1 στην έδρα του - να μην επιτρέψει στην Σταντάρ Λιέγης να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε αυτή να πανηγυρίσει την πρόκριση στους «4».

Συνοπτικά οι αναμετρήσεις (που ξεκινούν στις 22:05) είναι: Λίβερπουλ - Μπενφίκα (ΑΝΤ1), Ατλέτικο Μαδρίτης - Βαλένθια (Novasports 2), Βόλφσμπουργκ - Φούλαμ (Novasports 3), Σταντάρ Λιέγης - Αμβούργο (Novasports 7).

  • Το επόμενο ζευγάρι του ημιτελικού του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι η Μπάγιερν και η Λιόν που γνώρισαν ανώδυνες ήττες, η πρώτη από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-2 και η δεύτερη από τη Μπορντό με 1-0.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ