Παρασκευή 9 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Συγχώνευση της ΒΑ και της Ιμπέρια

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Την υπογραφή της τελικής οριστικής συμφωνίας για τη συγχώνευσή τους ανακοίνωσαν η βρετανική αεροπορική εταιρεία British Airways(ΒΑ) και η ισπανική Iberia. Η συγχώνευση θα πρέπει να εγκριθεί από τις «αρχές ανταγωνισμού» της ΕΕ, αλλά και από τους μετόχους των 2 εταιρειών, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής να τοποθετείται στα τέλη του 2010.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο BBC,η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία του International Airlines Group, αλλά επιτρέπει στις δύο εταιρείες να συνεχίσουν αυτόνομα τις δραστηριότητές τους και να λειτουργούν υπό το υπάρχον σήμα τους. Οσο για την έδρα της εταιρείας θα βρίσκεται στο Λονδίνο, ενώ τον έλεγχο θα έχει η British Airways με ποσοστό μετοχών 55%.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι διοικήσεις της British Airways και της Iberia αναφέρουν πως η συμφωνία θα λειτουργήσει προς όφελος τόσο των εταιρειών όσο των εργαζομένων σε αυτές, αλλά και του επιβατικού κοινού καθώς θα διαθέτουν συνολικά 408 αεροσκάφη και αναμένεται να εξυπηρετούν 58 εκατ. επιβάτες ετησίως. Οσο για τους εργαζόμενους είναι αυτονόητο ότι δεν θα ωφεληθούν παρά την ανακοίνωση της εταιρείας, εξ ου και η κοινή ανακοίνωση του βρετανικού συνδικάτου Unite με τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους της Imperia CCOO και UGT ότι η συγχώνευση ενδεχομένως θα βοηθήσει τις δύο εταιρείες αλλά «η σκληρή γραμμή και η απροθυμία για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση της διοίκησης της ΒΑ με τους εργαζόμενους, είναι ένα πολύ αρνητικό προηγούμενο για τις εργασιακές σχέσεις στη νέα εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ