Τρίτη 13 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινδύνευσαν πρόσφυγες που βρίσκονταν σε δουλεμπορικό

Στο Ασυλο Ανιάτων Καλαμάτας έχουν μεταφερθεί 55 μετανάστες από το Ιράκ, το Ιράν, το Αφγανιστάν και Κούρδοι από την Τουρκία, μεταξύ των οποίων πέντε μητέρες και 10 παιδιά, μετά την αδυναμία πλου δουλεμπορικού ιστιοπλοϊκού την περασμένη Παρασκευή. Το πλήρωμα του ιστιοπλοϊκού κάλεσε σε βοήθεια την ώρα που βρισκόταν 33 μίλια νότια της Μεθώνης και κινδύνευε να βυθιστεί.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του καπετάνιου στις αρχές, το σκάφος είχε ξεκινήσει από το τουρκικό λιμάνι της Αττάλειας πριν από έξι μέρες με προορισμό την Ιταλία. Το πλήρωμα συνελήφθη, ενώ οι πρόσφυγες οι οποίοι βρέθηκαν ήταν ταλαιπωρημένοι.

Την επόμενη μέρα, αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ, μαζί με τους δικηγόρους Αντώνη Κατσά και Χρήστο Κουτσουρούπα, επισκέφτηκε τους πρόσφυγες και τους εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ. Νωρίτερα, η αντιπροσωπεία του Κόμματος συναντήθηκε με τον λιμενάρχη Καλαμάτας, Αριστοτέλη Σαλβάνο, για να ενημερωθεί για τη κατάσταση των 55 πολιτικών και οικονομικών προσφύγων.

Στη συνάντηση σημειώθηκε η θέση του ΚΚΕ για χορήγηση πολιτικού ασύλου στους μετανάστες (εφόσον το επιθυμούν), που έφυγαν κυνηγημένοι από τις χώρες τους (Ιράκ, Ιράν, Αφγανιστάν) εξαιτίας της κατοχής και των επεμβάσεων του ιμπεριαλισμού. Επίσης, τέθηκε το αίτημα για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και αναδείχτηκε η ανάγκη δημιουργίας δημόσιων οργανωμένων - ανθρώπινων χώρων υποδοχής των μεταναστών, με υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής και πλήρη υγειονομική και ψυχολογική στήριξη για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ