Τετάρτη 14 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΧΑΓΗ.-- Ξεκίνησε ξανά χθες από το λεγόμενο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία η δικαστική φιέστα - δίκη κατά του πρώην Προέδρου των Σέρβων της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάρατζιτς, με καταθέσεις μαρτύρων που αναφέρονται στην αρχή του πολέμου που διαμέλισε την πρώην Γιουγκοσλαβία (1992). Φυσικά, η σκοπιμότητα αυτού του ΝΑΤΟικού δικαστηρίου είναι ακριβώς να κρύψει τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα.

XAΡΤΟΥΜ.-- Tις κακές συνθήκες διεξαγωγής των γενικών, προεδρικών, περιφερειακών και τοπικών εκλογών στο Σουδάν, που αναμένεται να ολοκληρωθούν την Πέμπτη, κατήγγειλε χτες σε συνέντευξη Τύπου στην Τζούμπα του νοτίου τμήματος της χώρας εκπρόσωπος του πρώην ανταρτικού κινήματος SPLM, επικρίνοντας τη στάση οργανισμών, όπως το «Κέντρο Κάρτερ», για την υποστήριξη που έδωσαν στις σουδανικές αρχές.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- Αεροσκάφος τοπικής ινδονησιακής εταιρείας, στο οποίο επέβαιναν περίπου 100 άτομα, ξέφυγε από την πίστα αεροδρομίου στη δυτική Παπούα της Ινδονησίας και κατέληξε σε ρυάκι με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 20 επιβατών.

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.-- Αμείωτη εξακολουθεί η πολιτική κρίση στην Ταϊλάνδη, μεταξύ της παρούσας κυβέρνησης, του Αμπχιστίτ Βετζατζίβα, και των οπαδών του πρώην πρωθυπουργού Τακσίν Σιναουάτρα, που εγκατέλειψε τη χώρα κατηγορούμενος για σκάνδαλα και σωρεία υποθέσεων διαφθοράς, γνωστών και ως «Κόκκινα Πουκάμισα», οι οποίοι με καθημερινές διαδηλώσεις απαιτούν διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Σοβαρές καταστροφές στο ευαίσθητο οικοσύστημα του Μεγάλου Κοραλλιογενούς Υφάλου της Αυστραλίας προκάλεσε τελικά το κινεζικό δεξαμενόπλοιο «Σεν Νενγκ 1», που προσάραξε στις 3 του μήνα και προχτές αργά το βράδυ αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε από τις αρχές της Αυστραλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ