Πέμπτη 15 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΠΕΡΓΙΑ 21 και 22 ΑΠΡΙΛΗ
Μηνύματα αλληλεγγύης από Βενεζουέλα και Ιταλία

Τη σταθερή αλληλεγγύη του στους Ελληνες εργαζόμενους και το ΠΑΜΕ, εκφράζει το Ταξικό Ρεύμα των Εργαζομένων «Κρους Βιγιέγκας», ταξική συνδικαλιστική συσπείρωση της Βενεζουέλας, που φέρει το όνομα του ηγέτη κομμουνιστή συνδικαλιστή Βιγιέγκας. Στην ανακοίνωσή του ανάμεσα σε άλλα σημειώνει:

«Από την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή όλους του αγώνες του ελληνικού λαού που αντιπαλεύει τις αντιλαϊκές πολιτικές. Με την αγωνιστική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση της ΕΕ και την πολιτική που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση, οι κινητοποιήσεις, οι διαδηλώσεις και οι απεργίες που διοργανώθηκαν από τις συνεπείς ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, διευρύνουν και εμβαθύνουν τους αγώνες του ελληνικού λαού και μεταδίδουν ένα νέο μήνυμα αντίστασης. Η μάχη του ελληνικού προλεταριάτου είναι ένα παράδειγμα για όλη την Ευρώπη και τον κόσμο για τη διάρκεια και την αντοχή τους, για το βάθος των αιτημάτων και των στόχων τους.

Ο ιμπεριαλισμός και οι μεγάλοι καπιταλιστικοί όμιλοι στην Ευρώπη προσπαθούν να ρίξουν τα βάρη της κρίσης στην πλάτη των εργαζομένων με μείωση μισθών, συντάξεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, περικοπές και ιδιωτικοποιήσεις τομέων κοινωνικής πρόνοιας, απολύσεις, χτύπημα συλλογικών συμβάσεων, επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος της απεργίας επιχειρώντας να γυρίσουν τους εργάτες αιώνες πίσω.

Σε αυτή την συνεχιζόμενη μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στο μαχόμενο ταξικό κίνημα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, που γίνεται η αιχμή του δόρατος για όλη την Ευρώπη, εκφράζουμε την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης της Βενεζουέλας, του επαναστατικού συνδικαλισμού».

Αντίστοιχο μήνυμα αλληλεγγύης έστειλε το R.d.B. Coordinamento Regionale SI.G.LA. (συνδικάτο από τον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών) στο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής νομού Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ