Παρασκευή 16 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ ΣΠΑΡΤΗΣ
Εμεινε χωρίς υπαλλήλους

Οι συνέπειες της πολιτικής του «κάθε πόλη και πανεπιστήμιο - κάθε χωριό και ΤΕΙ» (χωρίς αντικείμενο σπουδών και χωρίς τις στοιχειώδεις υποδομές) είναι διαρκείς, δραματικές και γνωστές εδώ και χρόνια. Ωστόσο, βγαίνουν διαρκώς στην επιφάνεια, γιατί δεν υπάρχει η πολιτική βούληση να αντιμετωπιστούν και γιατί ακόμα και οι διοικήσεις των ιδρυμάτων και οι παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που στήριξαν αυτή την πολιτική, όταν εμφανίζονται τα προβλήματα, αναζητούν διαχειριστικές λύσεις.

Αυτό το πρόβλημα εμφανίστηκε αυτές τις μέρες στο παράρτημα του ΤΕΙ Καλαμάτας, που βρίσκεται στην πόλη της Σπάρτης. Ο πρόεδρος του ΤΕΙ ανέστειλε τη λειτουργία του παραρτήματος στη Σπάρτη, γιατί δεν είχε ούτε ένα διοικητικό υπάλληλο. Οι τρεις διοικητικοί υπάλληλοι που απασχολούνταν εκεί ήταν συμβασιούχοι. Οι συμβάσεις τους έληξαν στις 31 Μάρτη και δεν ανανεώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η λειτουργία του παραρτήματος. «Αποτέλεσμα της αδυναμίας εύρεσης λύσης είναι η ανυπαρξία σήμερα έστω και ενός υπαλλήλου στον οποίο θα ενεχειρίζαμε τα κλειδιά του κτιρίου του Παραρτήματος για να ανοίξει τις θύρες πρόσβασης σ' αυτό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ιδρύματος σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η πολιτική που θέτει σε καθεστώς ομηρίας χιλιάδες εργαζόμενους μέσω των συμβάσεων αντί να προχωρά σε διορισμούς μόνιμου προσωπικού, σύμφωνα με τις ανάγκες, οδηγεί σε προσπάθειες για αναζήτηση διαχειριστικών λύσεων. Το ΤΕΙ Σπάρτης είναι χαρακτηριστική περίπτωση καθώς χτες επαναλειτούργησε με υπαλλήλους που διέθεσαν η νομαρχία και δήμοι προσωρινά, εν αναμονή λύσης από το υπουργείο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ