Κυριακή 18 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ξεχάστε το δικαίωμα στη δουλειά

«Το θέμα της σύνδεσης της Τριτοβάθμιας (σ.σ. εκπαίδευσης) με την αγορά εργασίας έχει πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά που συζητούσαμε 20 χρόνια πριν. Δε σημαίνει ότι κάποιος που τελειώνει ένα Πανεπιστήμιο ή ένα Τεχνολογικό Ιδρυμα ότι αυτόματα η κοινωνία ή η οικονομία μπορεί να του διαμορφώσει θέση δουλειάς (...) Τώρα οι βασικές σπουδές είναι η βάση σε μια διά βίου εκπαίδευση»...

Το απόσπασμα ανήκει στην υπουργό Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου. Ωμά, κυνικά, ομολογεί ότι πανεπιστήμια και ΤΕΙ εξ ορισμού θα παράγουν ανέργους, διά βίου καταρτιζόμενους και μισο-απασχολούμενους. Λέει στους φοιτητές και σπουδαστές να ξεχάσουν το δικαίωμα στη δουλειά και να φροντίσουν να είναι ευέλικτοι, να σκύβουν το κεφάλι και να ζητιανεύουν... «ευκαιρίες».

Και αυτά δεν είναι «προσωπικές απόψεις» της υπουργού. Είναι η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπως ίδια ήταν και η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ πιο πριν, όπως είναι ίδια και η πολιτική της ΕΕ που συνυπογράφουν και συναποφασίζουν αυτά τα κόμματα.

ΥΓ: Ολα τα παραπάνω αφιερωμένα σε όλες τις συντεχνίες από 'δω κι από 'κει, που σπέρνουν αυταπάτες περί κατοχύρωσης των πτυχιούχων με την έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων για τα δήθεν επαγγελματικά δικαιώματα των ΤΕΙ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ