Παρασκευή 1 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού

Μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό έστειλαν οι εργαζόμενοι της Λάρισας, συμμετέχοντας στην εκδήλωση που διοργάνωσαν την Τετάρτη το βράδυ το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και η Επιτροπή Ειρήνης. Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΕΚΛ, έγινε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που κήρυξε η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία.

Τις ευχαριστίες του προς τον ελληνικό λαό για την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του προς τον παλαιστινιακό, εξέφρασε ξεκινώντας την ομιλία του ο πρόξενος της Παλαιστινιακής Αρχής στη χώρα μας, Ισμάτ Σάμπρι, που ήταν προσκεκλημένος των διοργανωτών της εκδήλωσης. Ο Ισμάτ Σάμπρι αφού μίλησε για τον αγώνα που δίνουν με απαράμιλλο θάρρος και ηρωισμό οι Παλαιστίνιοι τόνισε: «Σ' ένα χρόνο πιστεύω ότι θα με ξανακαλέσετε για να γιορτάσουμε την ανακήρυξη του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους».

Κάλεσμα στο λαό της Λάρισας να εκφράσει ενεργά τη συμπαράστασή του στον Παλαιστίνιους απηύθυνε μιλώντας στην εκδήλωση ο Πάρις Λιόλιος, αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι το ΕΚΛ και άλλοι φορείς της πόλης ξεκινάνε καμπάνια οικονομικής βοήθειας για τον παλαιστινιακό λαό και άνοιξαν λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα με αριθμό 29611051. Και συνεχίζοντας τόνισε ότι οι εργαζόμενοι καταδικάζουν τη γενοκτονία που συντελείται εδώ και δύο μήνες σε βάρος των Παλαιστινίων από τις δυνάμεις κατοχής του ισραηλινού στρατού με την αμέριστη συμπαράσταση των Αμερικανών ιμπεριαλιστών.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε συναυλία που επιμελήθηκε ο Μουσικός Σύλλογος Λάρισας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ