Σάββατο 24 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να μην αυξηθεί η τιμή των εισιτηρίων στα λεωφορεία

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καταγγέλλει την αύξηση στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ και την περικοπή της δυνατότητας για απεριόριστες μετακινήσεις με το ίδιο εισιτήριο. Απόφαση που πάρθηκε από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στον ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με τη νέα τιμολογιακή πολιτική του ΟΑΣΘ, το ενιαίο εισιτήριο που κόστιζε 50 λεπτά του ευρώ και έδινε τη δυνατότητα μετεπιβίβασης σε λεωφορεία άλλης γραμμής εντός διάρκειας 70 λεπτών, θα αντικατασταθεί από δύο εισιτήρια. Το απλό εισιτήριο μιας διαδρομής που θα κοστίζει 60 λεπτά και το εισιτήριο μετεπιβίβασης που θα κοστίζει 1 ευρώ και θα παρέχει τη δυνατότητα 4 μετακινήσεων εντός διάρκειας 90 λεπτών. Επίσης κατά 1 ευρώ αυξάνεται και το εισιτήριο 24ωρης διάρκειας που κόστιζε 2 ευρώ. Η έκδοση εισιτηρίων εντός των λεωφορείων θα κοστίζει στους επιβάτες 0,10 ευρώ επιπλέον.

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και όλο το λαό της Θεσσαλονίκης να αντιδράσει στις αυξήσεις αυτές. Να οργανώσει την πάλη του με τα ταξικά συνδικάτα, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς, ώστε να ακυρώσει αυτά τα μέτρα. Να διεκδικήσει άμεσα:

  • Δωρεάν μεταφορά κατά τις πρωινές ώρες σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Μείωση της τιμής του εισιτηρίου για τις υπόλοιπες ώρες.
  • Αύξηση των δρομολογίων εκεί όπου εξυπηρετούνται χιλιάδες εργαζόμενοι και είναι αναγκαίο.

Οπως σημειώνει, «η μόνη προοπτική είναι να παλέψουν οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης για φτηνές και ασφαλείς δημόσιες μεταφορές με τη συγκρότηση ενιαίου δημόσιου φορέα για όλες τις μεταφορές. Να διεκδικήσουν την ανάπτυξη των δημόσιων μέσων, το μετρό και τον προαστιακό σιδηρόδρομο, στο πλαίσιο του ενιαίου δημόσιου φορέα μεταφορών. Αυτή η προοπτική, που αντιμετωπίζει τη μεταφορά ως δικαίωμα και κοινωνική ανάγκη για το λαό, σημαίνει ότι η οικονομία συνολικά θα λειτουργεί προς όφελος των εργαζομένων και όχι της κερδοφορίας των μονοπωλίων, σημαίνει ότι πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για τη λαϊκή εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ