Τρίτη 27 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Καταγγέλλει το αυθαίρετο χαράτσι

Την απόσυρση της προωθούμενης τροπολογίας που αλλάζει προς το επαχθέστερο το καθεστώς ασφάλισης των μικροεπαγγελματιών στα χωριά (περιοχές με κάτω από 2.000 κατοίκους) απαίτησε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραΐτης, τονίζοντας ότι οδηγούνται σε οικονομική εξόντωση αυτοί που έχουν ήδη πληγεί από την αντι-αγροτική πολιτική που επί χρόνια ακολουθούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Απαντώντας ο υφυπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης υποστήριξε πως με τα ισχύοντα σήμερα το αποτέλεσμα είναι «120 χιλιάδες επαγγελματίες να μην ασφαλίζονται ούτε στον ΟΑΕ ούτε στον ΟΓΑ». Οπως είπε, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Απασχόλησης «καταθέσαμε τροπολογία για να ρυθμίσουμε κατά τρόπο δίκαιο αυτή την εκκρεμότητα» έτσι ώστε επαγγελματίες «να ασφαλιστούν στον ΟΓΑ με εισοδηματικά κριτήρια» και άλλοι «να ενταχθούν στον ΟΑΕ».

Υπέρ της διατήρησης του ισχύοντος καθεστώτος, σύμφωνα με το οποίο υπήρχε η δυνατότητα εγγραφής στον ΟΑΕ των μικροεπαγγελματιών σε περιοχές με κάτω από 2.000 κατοίκους, τάχθηκε ο Νίκος Μωραΐτης, λέγοντας πως υπάρχουν «μικροεπαγγελματίες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε στον ΟΑΕ και είναι καταδικασμένοι να πάρουν συντάξεις πείνας, αυτές του ΟΓΑ», ενώ παράλληλα «εντάσσετε στον ΟΑΕ μικροεπαγγελματίες που παλεύουν για ένα μεροκάματο». Στόχος της κυβέρνησης, επισήμανε, είναι «να αυξήσει με κάθε τρόπο τα έσοδα του ταμείου για να καλύψετε τη λεηλασία των αποθεματικών και τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης», ζητώντας την «άμεση απόσυρση της τροπολογίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ