Τρίτη 27 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΤΟΚΙΟ.-- Πάνω από 100.000 κάτοικοι της Οκινάουα συμμετείχαν χτες σε μία μαζική διαδήλωση με αίτημα την απομάκρυνση στρατιωτικής αμερικανικής βάσης απ' το νησί τους.

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Την παροχή αυξήσεων σε ποσοστό 40% για τους στρατιωτικούς ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες.

ΜΠΑΝΓΚΟΚ.-- Απειλές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους εκτοξεύουν οι φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη, που αποτελούν την αντίπαλη δύναμη των «Κόκκινων Πουκάμισων», απαιτώντας από την κυβέρνηση να εφαρμόσει «στρατιωτικό νόμο, προκειμένου να προστατεύσει τη χώρα». Τα «Κόκκινα Πουκάμισα» διαδηλώνουν στην Μπανγκόκ περισσότερο από ένα μήνα, απαιτώντας την παραίτηση της κυβέρνησης.

ΣΑΝΑ'Α.-- Στόχος επίθεσης καμικάζι έγινε χτες το πρωί η αυτοκινητοπομπή του Βρετανού πρέσβη στην πρωτεύουσα της Υεμένης. Ο πρέσβης διέφυγε αλώβητος, αλλά τραυματίστηκαν τρεις περαστικοί. Οι αρχές απέδωσαν την ευθύνη στην «αλ Κάιντα της αραβικής χερσονήσου».

ΒΙΕΝΝΗ.-- Για μια δεύτερη θητεία, διάρκειας έξι χρόνων, επανεκλέχθηκε την Κυριακή στο προεδρικό αξίωμα της Αυστρίας ο Χέινς Φίσερ με 78,9% των ψήφων. Η αντίπαλός του Μπάρμπαρα Ρόσενκρανς του «Κόμματος των Ελευθέρων» πήρε 15,6% και ο πρωτοεμφανιζόμενος του «Χριστιανικού Κόμματος» Ρούντολφ Γκέρινγκ το 5,4%. Η συμμετοχή έφτασε στο 49%.

ΜΠΙΣΚΕΚ - ΜΟΣΧΑ.-- Οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν και παρέδωσαν στο Κιργιστάν τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της χώρας Μολντομούσα Κονγκαντίγεφ. Πρόκειται για μια ακόμα ενέργεια που δείχνει τη στενή στήριξη της Ρωσίας προς την «προσωρινή» κυβέρνηση του Κιργιστάν.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Τη συμμετοχή 52 υποψήφιων βουλευτών στις εκλογές της 7ης Μαρτίου ακύρωσε χτες δικαστήριο της χώρας, υποστηρίζοντας ότι είχαν σχέσεις με το κόμμα Μπάαθ του Σαντάμ Χουσεΐν. Εξ αυτών, δύο έχουν εκλεγεί, γεγονός που θέτει υπό αμφισβήτηση την επικράτηση, με μόλις δύο έδρες, του Ιγιάντ Αλάουι με το «Ιρακίγια» επί του κόμματος «Κράτος Δικαίου» του απερχόμενου πρωθυπουργού.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ανώτατο στέλεχος του ΔΝΤ προειδοποίησε χτες την Ιαπωνία για την πιθανότητα έκρηξης του δημόσιου χρέους της, που φθάνει το 200% του ΑΕΠ (εκ του οποίου το 95% είναι εσωτερικό).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ