Παρασκευή 30 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Σε αποχή και σε συγκέντρωση στο εργοτάξιο του μετρό στο Σιδηροδρομικό Σταθμό προχώρησαν χτες εκατοντάδες εργαζόμενοι του Μετρό Θεσσαλονίκης διεκδικώντας τα δεδουλευμένα που τους οφείλει η εργοδοσία για τους τελευταίους 2 μήνες. Μέχρι τις 11 π.μ. δεν είχε δοθεί ούτε ένα ευρώ από την εργοδοσία, παρά τις δεσμεύσεις της. Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν στελέχη του ΠΑΜΕ και του Συνδικάτου Οικοδόμων. Σήμερα στις 7 το πρωί θα πραγματοποιήσουν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και Γενική Συνέλευση προκειμένου να καθορίσουν τη δράση τους.

ΜΕΤΚΑ: Για τις 20 του Μάη αναβλήθηκε η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι τρεις απολυμένοι συνδικαλιστές, εργαζόμενοι της ΜΕΤΚΑ, τα οποία είχαν καταθέσει ζητώντας να κηρυχτούν οι απολύσεις άκυρες, παράνομες και καταχρηστικές. Την ώρα που επρόκειτο να εκδικαστούν, συνδικαλιστές του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» και εργαζόμενοι του κλάδου, που χτες είχαν τρίωρη στάση εργασίας, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια απαιτώντας να παρθούν πίσω οι απολύσεις, καταγγέλλοντας συνολικά τα εργοδοτικά σχέδια για πενήντα απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία, μερική απασχόληση και «εξαγωγή» εργαζομένων στα εργοστάσιά της σε Βαλκάνια και Ασία.

ΒΙΟΣΩΛ: Στην απόλυση τεσσάρων εργαζομένων προχώρησε η εργοδοσία στο εργοστάσιο ΒΙΟΣΩΛ, στο Βόλο, ενώ απείλησε ότι το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει και σε άλλες απολύσεις.

ΣΕΛΜΑΝ: Χτες το μεσημέρι, η νέα εργοδοσία - μετά την εξαγορά της ΣΕΛΜΑΝ από τη μικρή ΑΛΦΑ ΓΟΥΝΤ που εδρεύει στη Λάρισα - ξεκίνησε με 8 απολύσεις εργαζομένων τη νέα της διοίκηση, ενώ έχει βάλει ως όρο στο Σωματείο Εργαζομένων να δεχτεί την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και ειδικοτήτων, ξεκινώντας από τους εργάτες στο λιμάνι του εργοστασίου.

ΕΛΜΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ: Την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα που δίνουν τα ταξικά σωματεία σε όλη τη χώρα στον κλάδο του επισιτισμού - τουρισμού και ξενοδοχείων, ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να καταργήσει το 5ήμερο - 40ωρο με ταυτόχρονο χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ