Τρίτη 4 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απεργούν οι έκτακτοι του ΥΠΠΟ-Τ

Εικοσιτετράωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το ΥΠΠΟ-Τ (10 π.μ.) πραγματοποιεί σήμερα το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτων του ΥΠΠΟ-Τ. Τα μέλη του διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι απαγορεύεται να εργαστούν καθώς έχουν συμπληρώσει 24 μήνες εργασίας!

Ο υπουργός, Π. Γερουλάνος, έχει παραδεχτεί δημόσια ότι δεν είναι δυνατόν να αλλάζει όλο το εξειδικευμένο προσωπικό κάθε 24 μήνες και να λειτουργεί εύρυθμα το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Παρά τις υποσχέσεις ότι αυτός ο παράλογος περιορισμός του «24μηνου» θα αίρονταν μέχρι τα μέσα του Απρίλη, σύμφωνα με δηλώσεις της γγ του υπουργείου, εξακολουθεί να «φιγουράρει» σε όλες τις προκηρύξεις ορισμένου χρόνου, θέτοντας σε αχρηστία τους πιο έμπειρους αρχαιολόγους.

Οσοι έκτακτοι εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις, παραμένουν απλήρωτοι, κάποιοι πάνω από 17 μήνες.

Τα κριτήρια επιλογής προσωπικού εξακολουθούν να είναι ανορθολογικά (καλός αρχαιολόγος είναι ο ντόπιος αρχαιολόγος!!!) αλλά και θολά, καθώς άλλα λένε οι προκηρύξεις άλλα οι νόμοι στους οποίους παραπέμπουν!

Οι φορείς των εκτάκτων απαιτούν: Αμεση εξαίρεση των αρχαιολόγων από τις περιοριστικές διατάξεις του ΠΔ 164/2004 (24μηνο), καθώς αποτελεί ακύρωση επαγγελματικού δικαιώματος. Εφαρμογή της εργασιακής νομοθεσίας με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Πληρωμή όσων εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις (ασφαλιστικά μέτρα). Αμεση πλήρωση των οργανογραμμάτων των υπηρεσιών. Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (επιστημονικό, τεχνικό, εργατοτεχνικό, φυλακτικό) με διαφανείς διαδικασίες, αντικειμενικά και λογικά κριτήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ