Τετάρτη 5 Μάη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ
Αλλαγές υπέρ των τραπεζών με παρέμβαση ΕΚΤ

Αναδίπλωση της κυβέρνησης υπέρ των τραπεζών φαίνεται να προκαλεί παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στο νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που της είχε υποβληθεί προς έγκριση. Αν και στις ανακοινώσεις, τόσο της ΕΚΤ όσο και του υπουργείου προβάλλεται η έγκριση του νομοσχεδίου και κάποιες «γενικού χαρακτήρα» παρατηρήσεις, στην πράξη θα υπάρξουν αλλαγές σε δύο τουλάχιστον σημεία.

Το πρώτο αφορά την πρόβλεψη για μεγαλύτερες εγγυήσεις προς τις τράπεζες για τους ενυπόθηκους δανειστές. Το δεύτερο σημείο έχει να κάνει με την απάλειψη της ρύθμισης, σύμφωνα με την οποία το χρέος του νοικοκυριού προς την τράπεζα θα μπορούσε ακόμη και να διαγραφεί εάν είχε αποπληρωθεί το 10% της οφειλής. Το θέμα θα επαφίεται στα δικαστήρια, τόσο για το αν θα υπάρξει διαγραφή όσο και για το ποσοστό αποπληρωμής.

Κατά τα άλλα, παράγοντες του υπουργείου επιδόθηκαν σε «λεονταρισμούς» για το ότι δεν υποχωρούν στην απαίτηση των τραπεζών για εξαίρεση των στεγαστικών δανείων. Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα ολοκληρώσει την τελική επεξεργασία του σχεδίου νόμου και θα προωθηθεί άμεσα στη Βουλή για ψήφιση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ