Τετάρτη 5 Μάη 2010 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Εισήγηση κατά των έργων στο στρατόπεδο «Σακέτα»

«Φραγμό» στην ανέγερση των δύο συγκροτημάτων 18 διώροφων κατοικιών μέσα στο στρατόπεδο «Σακέτα» βάζει η εισήγηση της Συμβούλου Επικρατείας Αικ. Σακελλαροπούλου στην αυριανή συνεδρίαση του Ε' Τμήματος του ΣτΕ. Υπενθυμίζεται ότι προσωρινά είχαν σταματήσει οι εργασίες με απόφαση αναστολής από το ΣτΕ. Η εισηγήτρια, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υποστηρίξει ότι το στρατόπεδο «Σακέτα» βρίσκεται εντός της Β' ζώνης προστασίας του Υμηττού που απαγορεύει την ανέγερση κατοικιών.

Η εισήγηση απορρίπτει τους ισχυρισμούς του δημοσίου πως δήθεν οι κατοικίες «πέραν της στέγασης των αξιωματικών, εξυπηρετούνται και επιχειρησιακές ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας». Επ' αυτού, η εισηγήτρια θα αναφέρει ότι ακόμη και τα στρατιωτικά έργα δεν εξαιρούνται του υποχρεωτικού κανόνα της έκδοσης οικοδομικής άδειας και της έγκρισης αρχιτεκτονικών μελετών. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι οικοδομικές άδειες για τα έργα εντός του στρατοπέδου δεν εκδίδονται από τις πολεοδομικές υπηρεσίες, αλλά για λόγους ασφαλείας από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ενώ δε συντρέχει λόγος σε καμιά περίπτωση να υποχωρούν οι συνταγματικές αρχές του άρθρου 24 του Συντάγματος για την προστασία του περιβάλλοντος, και πως τα στρατιωτικά έργα δεν εξαιρούνται από το χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό της περιοχής που κατασκευάζονται.

Οι κατοικίες «Σακέτα» στην περιοχή Καρέα προορίζονται για τη στέγαση του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας για άγαμους και έγγαμους αξιωματικούς με ολιγομελείς οικογένειες, ενώ προβλέπονται άλλες 10 κατοικίες και βρεφονηπιακός σταθμός. Στο ΣτΕ προσέφυγαν κάτοικοι της περιοχής και οργανώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ