Παρασκευή 7 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ - «ΦΟΥΛΓΚΟΡ»
Νέες απολύσεις και 60 διαθεσιμότητες

Σε 60 διαθεσιμότητες εργαζομένων προχώρησε στην αρχή της εβδομάδας η πολυεθνική εταιρεία παραγωγής καλωδίων «ΦΟΥΛΓΚΟΡ» στην Κόρινθο, με στόχο να τις κάνει 100. Συνεχίζει να απολύει κάθε μήνα το 2% των εργαζομένων, επικαλούμενη για μια ακόμη φορά την οικονομική κρίση.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Κορινθίας του ΠΑΜΕ απαιτεί «την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων και την παύση των διαθεσιμοτήτων» και υπογραμμίζει πως «ο μεγαλομέτοχος πρόεδρος είχε καθαρά δηλώσει από τις αρχές του 2010 ότι θα προχωρήσει σε νέες απολύσεις και οι μόνοι που συνέχιζαν να παραπλανούν τους εργάτες ήταν και παραμένουν το ΔΣ του Σωματείου που δρα σαν προσωπάρχης της εταιρείας, αγωνιά για την μεταπώλησή της λες και κάνει τη διαφορά για τους εργάτες το όνομα του καπιταλιστή - εκμεταλλευτή, ζητά προνόμια για την εταιρεία, ξεχνώντας επιλεκτικά ότι όλα τα χρόνια τόσα χρήματα που πήρε η εταιρεία από τη δουλειά μας και από τον υπόλοιπο λαό μέσω αναπτυξιακών νόμων οδήγησαν στο σήμερα. Παίζει καθαρά το χαρτί του εργοδότη, αναστέλλοντας κινητοποιήσεις που υποχρεώθηκε να ανακοινώσει το Μάρτη κάτω από τη δυσαρέσκεια και την πίεση των εργαζομένων».

Καταλήγοντας, τονίζει: «Καμία ψευδαίσθηση για τις διαθέσεις της εργοδοσίας, καμία αναμονή στην οργάνωση της πάλης. Προϋπόθεση γι' αυτό είναι να πορευτούμε με το ΠΑΜΕ, με το ταξικό εργατικό κίνημα, να αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας από τα τσιράκια της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ» καθώς «είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για την εργατική τάξη να ηγηθεί του άλλου δρόμου ανάπτυξης της χώρας, παίρνοντας στα χέρια της τα μέσα παραγωγής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ