Παρασκευή 7 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
10o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Οργάνωση πιο ικανή να παλεύει στο πλευρό του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό

Σήμερα ξεκινά το 10ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας. Το γεγονός αυτό δεν είναι μια είδηση ανάμεσα στις άλλες. Πρόκειται για την κορύφωση μιας αγωνιστικής διαδρομής απ' το προηγούμενο συνέδριο της Οργάνωσης, το 2006. Είναι η ολοκλήρωση μιας πλούσιας προσυνεδριακής διαδικασίας, απ' το Γενάρη, όταν δημοσιεύτηκαν οι Θέσεις του ΚΣ της ΚΝΕ. Παράλληλα, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες συζήτησαν τις Θέσεις με χιλιάδες νέους και νέες, καλώντας τους να συμπαραταχθούν στο δύσκολο, αλλά όμορφο δρόμο για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Χαρακτηριστικό, άλλωστε, είναι και το κεντρικό σύνθημα του Συνεδρίου: «Ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου, η ΚΝΕ η Οργάνωσή μας».

Η χρονική στιγμή που γίνεται το 10ο Συνέδριο της ΚΝΕ αποτελεί έναν ακόμα λόγο που πρέπει να αποτελέσει κορυφαίο γεγονός για τη νεολαία, για την εργατική τάξη, για τα λαϊκά στρώματα. Το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι έχουν κηρύξει πόλεμο στο λαό, ασκώντας μια απ' τις πιο βάρβαρες επιθέσεις στη ζωή και στο μέλλον μας. Οι νέοι κομμουνιστές είναι εδώ, σε κάθε μεγάλη και μικρή μάχη, σε κάθε γωνιά που βρίσκεται η νεολαία, εκεί που σπουδάζουν, δουλεύουν και αγωνίζονται τα παιδιά των εργαζομένων. Οι νέοι κομμουνιστές είναι εδώ, δίνουν, μαζί με το ΚΚΕ, την ιστορική και διαρκή πάλη απελευθέρωσης του λαού απ' τα δεσμά του καπιταλιστικού συστήματος. Στόχος της ΚΝΕ με το 10ο Συνέδριό της είναι να ισχυροποιηθεί ιδεολογικά, πολιτικά, οργανωτικά, για είναι ακόμα πιο δυνατή ακριβώς σε αυτή την πάλη: Πιο ικανή να κερδίζει τη νεολαία στην πάλη για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Πιο ικανή να παλεύει στο πλευρό του ΚΚΕ για αυτόν το στρατηγικό στόχο, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Αυτή τη θέληση, αυτό τον προβληματισμό απηχούν οι Θέσεις του ΚΣ της ΚΝΕ και ο δημόσιος προσυνεδριακός διάλογος που έγινε μέσα από τις σελίδες του «Οδηγητή». Ζητήματα κομμουνιστικών αξιών, στάσης ζωής των νέων κομμουνιστών, ζητήματα πολιτικής - ιδεολογικής αντιπαράθεσης μέσα στο κίνημα της νεολαίας, ζητήματα λειτουργίας της Οργάνωσης, ζητήματα ιεράρχησης της δουλειάς της ΚΝΕ στους νέους εργαζόμενους και στους νέους που βρίσκονται στην κατάρτιση, είναι μερικά από τα θέματα που μπήκαν στο επίκεντρο της προσυνεδριακής συζήτησης για να φωτίσουν πλευρές της δράσης της ΚΝΕ τα προηγούμενα χρόνια, να εντοπίσουν αδυναμίες και να ατσαλώσουν την Οργάνωση για τις μάχες που έρχονται.

Οι εργασίες του συνεδρίου αρχίζουν σήμερα και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 9 Μάη. Οι νέοι κομμουνιστές με τις αποφάσεις τους θα σχεδιάσουν την πάλη της Οργάνωσης μέχρι το επόμενο Συνέδριο. Η ΚΝΕ, με ακόμα καλύτερους όρους, θα συμβάλει καθοριστικά στην αναζωογόνηση του νεολαιίστικου κινήματος. Σημαντικό όπλο τους, εξάλλου, έχουν και τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΚΚΕ για τη «Δουλειά του Κόμματος στην εργατική τάξη και στο συνδικαλιστικό της κίνημα».

Οι νέοι κομμουνιστές, με την επαναστατική θεωρία του μαρξισμού - λενινισμού, θα πρωτοστατήσουν στις σκληρές ταξικές μάχες και στην πάλη των ιδεών. Οσο πολύπλοκοι κι αν είναι οι μηχανισμοί της αστικής τάξης, όσο άγρια κι αν είναι η τρομοκρατία της εργοδοσίας, ο λαός έχει το δίκιο με το μέρος του. Η ΚΝΕ, μετά το 10ο Συνέδριο της, ακόμα πιο ισχυρή, θα συνεχίσει να παλεύει, αδιάκοπα, στο πλευρό του ΚΚΕ, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για τον κομμουνισμό που είναι «η νιότη του κόσμου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ