Παρασκευή 7 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Κριτήριο ψήφου η συνολική επίθεση στο λαό

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών δυναμώνει τη δράση του και καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές να ενισχύσουν τις δυνάμεις της ανυπακοής στις 19 Μάη

Eurokinissi

Πλησιάζει η ημερομηνία που οι φοιτητές και σπουδαστές θα πάρουν θέση για ό,τι συμβαίνει στην κοινωνία, στην Παιδεία, στη ζωή τους ολόκληρη, στις κάλπες των φοιτητικών - σπουδαστικών εκλογών, στις 19 Μάη. Θα είναι η πρώτη κάλπη μετά την ανακοίνωση των νέων βάρβαρων μέτρων απ' την κυβέρνηση και έχει σημασία να εκφραστεί η αντίσταση και η ανυπακοή στην πολιτική που διαλύει το μέλλον του λαού και της νεολαίας. Οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), σε κάθε σχολή, δραστηριοποιούνται σε αυτή την κατεύθυνση, καλώντας σε ισχυροποίηση των ψηφοδελτίων της Πανσπουδαστικής ΚΣ.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο διαμορφωμένα μπλοκ και στο φοιτητικό και στο εργατικό κίνημα», περιγράφει στον «Ρ», ο Κώστας Δράκος, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Σημειώνει ότι και στο φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα «απ' τη μια είναι οι δυνάμεις της ΚΝΕ, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, πλάι στο ΠΑΜΕ, ο κόσμος που εμπιστεύεται το πλαίσιο πάλης μας και από την άλλη οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, μαζί με τις δυνάμεις του οπορτουνισμού ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΕΑΑΚ, οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στο εργατικό κίνημα, οι μεγαλοκαναλάρχες και μεγαλοεκδότες. Φαίνεται από τη δράση τους, αλλά και απ' το με ποιον συντάσσονται, τι θέση παίρνουν στο δίλημμα "με τα μονοπώλια ή με το λαό"».

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών συνεχίζει να δίνει τη μάχη μαζί με τις ταξικές δυνάμεις, ενάντια στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης, καλώντας σε ξεσηκωμό. Οπως μας μεταφέρει ο Κ. Δράκος, «μπροστά και στις τελευταίες εξελίξεις, της μεγάλης πετυχημένης απεργίας του ΠΑΜΕ, όπου δεκάδες χιλιάδες νέοι σε όλη τη χώρα απήργησαν, δεν μπήκαν στις σχολές και στα εργαστήρια τους, παρά τις απεργοσπαστικές τακτικές των κυβερνητικών παρατάξεων, δυναμώνουμε τη δράση μας. Παράλληλα, καλούμε για ανασύνταξη του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να οργανώσουν την πάλη τους, ν' αλλάξουμε τους συσχετισμούς».

Αυτή την περίοδο, εκτός απ' την αντιλαϊκή θύελλα των μέτρων, η κυβέρνηση επιτίθεται στην Παιδεία, με νέες αναδιαρθρώσεις. Ο Κ. Δράκος επισημαίνει ότι «η επίθεση είναι ενιαία. Με το πέρασμα και της κοινοτικής οδηγίας για τα κολέγια, με το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία και ό,τι έχει εξαγγελθεί, οδηγούν σ' ένα κυνήγι καταρτίσεων, το οποίο καταλήγει απ' την ανεργία στην ψευτοδουλειά και πάλι στην ανεργία. Στόχος τους η εργατική δύναμη να είναι όσο πιο φθηνή γίνεται».

Απέναντι σε όλα αυτά «οι Επιτροπές Αγώνα σε κάθε σχολή παίρνουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες, κουβεντιάζουν με τους φοιτητές και τους σπουδαστές, εξορμούν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, σε χώρους δουλειάς, σε στέκια νεολαίας. Καλούμε τη νεολαία να δυναμώσει το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής ΚΣ, με κριτήριο ψήφου συνολικά τη ζωή της».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές(2011-05-17 00:00:00.0)
Ψήφος και οργάνωση του κινήματος στη γραμμή της σύγκρουσης(2011-05-14 00:00:00.0)
Οι φοιτητές και σπουδαστές να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους(2010-05-20 00:00:00.0)
Δυνατό μήνυμα στο κέντρο της Αθήνας(2008-05-24 00:00:00.0)
Δεν υποχωρούν(2007-04-20 00:00:00.0)
Δε γίνεται παιδεία με σπόνσορες(1998-03-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ