Πέμπτη 20 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Οι φοιτητές και σπουδαστές να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους

Motion Team

Χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές, σε όλη τη χώρα, στήριξαν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ, στις φετινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές που έγιναν σε μια περίοδο που το αστικό πολιτικό σύστημα εξαπολύει μια άγρια επίθεση σε κάθε δικαίωμα του λαού. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές που στήριξαν την Πανσπουδαστική ΚΣ, όλο το προηγούμενο διάστημα, συμμετείχαν και συμπορεύτηκαν με τις Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, σε σκληρές ταξικές μάχες, δίνοντας απάντηση στη μοιρολατρία και τον εκφυλισμό.

Οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών πάλεψαν ενάντια στην υποταγή που καλλιεργείται από το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους, από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, από τους εκπροσώπους του δικομματισμού στις σχολές. Παράλληλα, έδωσαν τη μάχη ενάντια στο κλίμα της αποχής και της αδιαφορίας, που καλλιεργήθηκε και προωθήθηκε, την προηγούμενη περίοδο, ώστε η νεολαία να μη συμμετάσχει στους αγώνες και τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τη φετινή χρονιά, ο εκφυλισμός και η διάλυση στο φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα ξεπέρασε κάθε όριο και αυτό εκφράστηκε και στη διαδικασία των εκλογών, όπου - και φέτος - μειώθηκε η συμμετοχή: ΔΑΠ και ΠΑΣΠ σε πολλές σχολές κινήθηκαν με το «έτσι θέλω», φτιάχνοντας εφορευτικές επιτροπές με βάση την εκλογική τους δύναμη, βάζοντας στα ψηφοδέλτιά τους σπουδαστές χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν. Χαρακτηριστικό ήταν στην ΑΣΟΕΕ, όπου η ΠΑΣΠ έσκισε τα παραβάν που υπήρχαν στις κάλπες! Οι γηπεδικές «διαμάχες» ξεπέρασαν κάθε όριο, με στόχο να στείλουν τους φοιτητές και τους σπουδαστές στα σπίτια τους.

Η κατάσταση, πραγματικά, δεν πάει άλλο. Οι συνδικαλιστές του δικομματισμού στις σχολές έχουν ξεπεράσει ακόμα και τους εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Η ανασύνταξη του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος και η οργάνωσή του είναι, πλέον, αναγκαία συνθήκη για να μπορέσει να εκφραστεί η αντίθεση στην πολιτική που καταδικάζει το μέλλον της νεολαίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι είναι η πρώτη φορά που η κινητικότητα και η οργή που παρατηρείται στην κοινωνία αποτυπώνεται ελάχιστα στους φοιτητές και τους σπουδαστές.

Οι χιλιάδες νέοι και νέες που, χτες, στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ, πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα, μπορούν να αποτελέσουν τη μαγιά για την αναζωογόνηση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος. Μέσα απ' τη μαζικοποίηση των Επιτροπών Αγώνα Σπουδαστών μπορεί να δημιουργηθούν οι συνθήκες, όχι μόνο για να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο κίνημα, αλλά και να διαγραφτεί, πια, η σελίδα του εκφυλισμού και της διάλυσης. Μπορεί να κτιστεί ένα οργανωμένο φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα, σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες και μακριά απ' τους φοιτητοπατέρες, τα ρουσφέτια και τις συναλλαγές. Είναι δυνατό να γίνει και πρέπει να ξεκινήσει από σήμερα. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές μπορούν να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για μια ακόμα χρονιά πρωταγωνίστησε στον εκφυλισμό η ΔΑΠ (2018-05-17 00:00:00.0)
Με νέες δυνάμεις για την οργάνωση του κινήματος (2013-04-20 00:00:00.0)
Ψηφίζουν σήμερα φοιτητές και σπουδαστές (2013-04-17 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2010-05-23 00:00:00.0)
Με αισιοδοξία συνεχίζουν τον αγώνα (2010-05-21 00:00:00.0)
Η «Προοδευτική» στηρίζει Πανσπουδαστική ΚΣ (2010-05-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ