Πέμπτη 20 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Δεν τηρούνταν το αδιάβλητο της διαδικασίας

Σε πολλές περιπτώσεις φοιτητές ψήφιζαν μόνο με πάσο, με ευθύνες των ΔΑΠ και ΠΑΣΠ που καταστρατηγούσαν τον κανονισμό εκλογών

Χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Μακεδονίας και Θράκης συμμετείχαν χτες στις εκλογές για τους συλλόγους τους σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, κόντρα στο κλίμα αποχής που καλλιεργήθηκε έντονα το προηγούμενο διάστημα. Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης οι φοιτητές έμπαιναν στα αυτοσχέδια παραβάν που στήθηκαν με λινάτσες, γιατί ο Δήμος Θεσσαλονίκης αρνήθηκε να δώσει τα παραβάν στους φοιτητές, επικαλούμενος ότι πέρσι δεν του είχαν επιστραφεί.

Συνολικά στη Θεσσαλονίκη, στο ΑΠΘ, στο ΠΑΜΑΚ, αλλά και στο ΤΕΙ, ΔΑΠ και ΠΑΣΠ με διάφορους τρόπους προσπάθησαν να παρέμβουν στην επιλογή των φοιτητών και να προετοιμάσουν την κατάσταση για την αλλοίωση των αποτελεσμάτων, των πραγματικών επιλογών των φοιτητών. Ετσι σε αρκετές σχολές όπου ΔΑΠ και ΠΑΣΠ είχαν αυτοδύναμες εφορευτικές επιτροπές δεν αποδέχθηκαν τον κεντρικό κανονισμό που έχουν συμφωνήσει οι παρατάξεις για τη διεξαγωγή των εκλογών και νομιμοποίησαν ψηφοφορία με πάσο (αντί για αστυνομική ταυτότητα), με βεβαιώσεις από τις γραμματείες κλπ. Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και στο ΤΕΙ των Σερρών.

Στη Θράκη, σε πολλές σχολές οι κάλπες έκλεισαν στις 9 το βράδυ αντί για τις 7 το απόγευμα. Ενώ σε σχολές όπως Φιλολογίας και Κοινωνικής Διοίκησης της Κομοτηνής, Δασκάλων και Ιατρικής Αλεξανδρούπολης, στο ΤΕΙ της Καβάλας, οι φοιτητές και οι σπουδαστές ψήφιζαν με πάσο. Ενώ σε πολλές περιπτώσεις (π.χ. ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής) στελέχη της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ ψήφιζαν με βεβαιώσεις από τις γραμματείες. Επίσης, σε αρκετές περιπτώσεις εκπρόσωποι των παρατάξεων του δικομματισμού στέκονταν πάνω από την κάλπη την ώρα που οι φοιτητές ψήφιζαν, προκειμένου να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας.

Δεν εντοπίστηκαν ιδιαίτερα προβλήματα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας (Σέρρες, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα κλπ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ