Σάββατο 8 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Ολοκληρώνονται αύριο οι τριήμερες εργασίες

Σε οργάνωση για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών αναγκών κάλεσε εκ μέρους του ΚΚΕ ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος

Ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται αύριο το 27ο Εκλογικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας με τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, του νεοφιλελευθερισμού και του οπορτουνισμού να αναλώνονται για άλλη μια φορά στην περιγραφή και καταγραφή των προβλημάτων των εργαζομένων, αλλά και να προβάλλουν «λύσεις» που αφήνουν στο απυρόβλητο τις πραγματικές τους ρίζες.

Στην αντίπερα όχθη ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους σε οργάνωση και κλιμάκωση της πάλης τους, με στόχο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές και τους φορείς της.

Στο συνέδριο δεν τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ.

Ο Γιώργος Μαυρίκος, αναφερόμενος στα μέτρα, είπε ότι ο νόμος που ψηφίστηκε προχτές εκτελεί τις λαϊκές κατακτήσεις και γι' αυτό το έγκλημα ιστορικές ευθύνες έχουν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ. Κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα, λέγοντας ότι σήμερα είναι πιο ολοφάνερος ο αντεργατικός και αντιλαϊκός ρόλος και χαρακτήρας της ΕΕ. Επισήμανε ότι τα μέτρα πλήττουν το σύνολο των εργαζομένων και ότι έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Υπάρχει ακόμα το περιθώριο, είπε, «να αντισταθούμε και να αντεπιτεθούμε διεκδικώντας λύσεις που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες μας». Το ΚΚΕ, σημείωσε, θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για όξυνση της ταξικής πάλης προκειμένου να μην εφαρμοστούν τα μέτρα και να μην περάσουν τα νέα μέτρα που θα έρθουν. Καταλήγοντας, κάλεσε σε συστράτευση με το ΚΚΕ και σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 15 του Μάη.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Ιωάννης Βρούτσης εκθείασε τον κοινωνικό διάλογο, ενώ ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Ιωάννης Τόλιος είπε ότι τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματικά και πρότεινε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους ώστε να εξοικονομηθούν κονδύλια για την ανάπτυξη.

Η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σ. Σαλουφάκου (ΠΑΣΚΕ) παρουσίασε ως εχθρούς των εργαζομένων τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και την παγκόσμια ελίτ των τραπεζών. Ετσι αθώωσε το σύνολο του κεφαλαίου και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Ο Στ. Ανέστης, εκ μέρους της ΓΣΕΕ, επιχείρησε να μιλήσει για την ενότητα του εργατικού κινήματος, συγκαλύπτοντας τον υπονομευτικό για τα εργατικά συμφέροντα ρόλο της ΓΣΕΕ. Απάντηση πήρε από τις ταξικές δυνάμεις που βροντοφώναζαν συνθήματα όπως: «ΓΣΕΕ εργατών και όχι απεργοσπαστών».

Πριν ξεκινήσουν οι ομιλίες, οι ταξικές δυνάμεις, η ΔΑΣ έθεσε ζήτημα αποκλεισμού από το συνέδριο των αντιπροσώπων που εκλέχτηκαν μέσω επιστολικής ψήφου (διαδικασία αντικαταστατική). Η πρόταση μπήκε σε ψηφοφορία και έγινε δεκτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ