Τετάρτη 12 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ
Ζητούν πρόστιμα στα ... μαλακά

Χρησιμοποιώντας ως άλλοθι την οικονομική κρίση, οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών σταθμών, που χτες βρέθηκαν απολογούμενοι στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για παραβιάσεις της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας, ζήτησαν από την Ολομέλεια να περιοριστούν τα πρόστιμα, που τους επιβάλλονται. Να σημειωθεί ότι τα πρόστιμα που τους επιβάλλονται επί το πλείστον αφορούν το χαμηλής ποιότητας και υποβαθμισμένο πρόγραμμα - όπως κουτσομπολίστικες εκπομπές, ριάλιτι - τηλεσκουπίδια και άλλες παρόμοιες εκπομπές - που παραμένει το ίδιο με εκείνο που μεταδιδόταν και προ ...κρίσης.

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των καναλιών έφτασαν στο σημείο να χρησιμοποιήσουν ως επιχείρημα ότι λόγω της μείωσης των εσόδων τους από τον περιορισμό της διαφήμισης, αλλά και των αυστηρών προστίμων, θα προχωρήσουν σε μείωση του προσωπικού. «Τα αυστηρά πρόστιμα θα δημιουργήσουν "χιονοστιβάδα" εξελίξεων», είπαν χαρακτηριστικά οι εκπρόσωποι των καναλιών προς το ΕΣΡ, όπως μετέφερε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ι. Λασκαρίδης.

Στο μεταξύ, την οριστική διακοπή του «παιχνιδιού» που μεταδίδεται από τον «Μακεδονία TV» αποφάσισε η Ολομέλεια του ΕΣΡ. Το παιχνίδι αυτό παραπλανά τον τηλεθεατή, αφού καλεί στις τηλεφωνικές γραμμές υψηλής χρέωσης και εφόσον θεωρηθεί «τυχερός» κληρώνεται για να να παίξει. Το «Master Quiz» αφορά επίλυση γρίφων δοκιμάζοντας τις γνώσεις σου στην ελληνική γλώσσα, τη γραμματική και την ορθογραφία ή ζητά ποια λέξη κρύβεται πίσω από αναγραμματισμούς ή ποιο είναι το «κρυμμένο πρόσωπο» σε μια εικόνα. Το ΕΣΡ θεώρησε ότι το εν λόγω παιχνίδι «παραπλανά το τηλεοπτικό κοινό», καθώς επίσης ότι το κανάλι μεταδίδει «απαγορευμένο τυχερό παιχνίδι». Να σημειωθεί ότι οι τηλεφωνικές γραμμές υψηλής χρέωσης είναι της κυπριακής εταιρείας «Zumong Holdings Limited».

Τα πρόστιμα δεν έλειψαν και από τη χτεσινή συνεδρίαση του ΕΣΡ. Ετσι, το ποσό των 20.000 ευρώ καλείται να καταβάλει ο τηλεοπτικός σταθμός της Θεσσαλονίκης «Europe 1» για υποβάθμιση ποιότητας προγράμματος, αλλά και γιατί δεν τήρησε τους κανόνες της «γλωσσικής ευπρέπειας». Σε έναν ακόμη τηλεοπτικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, στον «Εγνατία TV», επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ. Ο τηλεοπτικός αυτός σταθμός ενώ είναι ενημερωτικός και θα έπρεπε το ελάχιστο να μεταδίδει μία ώρα ειδήσεις την ημέρα, αντί αυτού μεταδίδει ενημερωτικό πρόγραμμα για λίγα λεπτά της ώρας.

Εγκρίθηκε, επίσης, η μεταβίβαση 5.600 ονομαστικών μετοχών (το 50%) του «Euro Channel» Κιλκίς, ονομαστικής αξίας 29,347 ευρώ η κάθε μετοχή. Παράλληλα, εγκρίθηκε και η μεταβίβαση 200 μετοχών ονομαστικής αξίας (4,88% του μετοχικού κεφαλαίου) προς 29,35 ευρώ η κάθε μία της εταιρείας «Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις ΑΕ» του Νομού Κυκλάδων και αφορά τον τηλεοπτικό σταθμό «Σύρος TV 1» και το ραδιοφωνικό σταθμό «FM 1». Τέλος, «λουκέτο» μπαίνει στο ραδιοφωνικό σταθμό Δωδεκανήσου «Super FM» αφού δεν του χορηγήθηκε βεβαίωση νομίμου λειτουργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ