Τετάρτη 12 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛ. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
Προσφυγές Κούγια

Με δύο προσφυγές κατά των δύο προτάσεων της προέδρου Ατζελίτας Παπαβασιλείου, στη δίκη των δύο ειδικών φρουρών για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή στα Εξάρχεια στην Αμφισσα, προχώρησε χτες ο συνήγορος του Επ. Κορκονέα, Αλ. Κούγιας. Να υπενθυμίσουμε ότι η πρόεδρος του δικαστηρίου πρόσφατα δεν είχε κάνει δεκτό να κληθούν κατ' αντιπαράσταση οι μάρτυρες που είχε γίνει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών τους από το δικαστήριο και τους είχαν προσάψει την κατηγορία της ψευδορκίας. Οπως επίσης και του επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, που συμμετείχε στην αυτοψία του ανακριτή, του Κ. Κουζέλη.

Επίσης, η πρόεδρος του δικαστηρίου δε δέχτηκε να ξανακληθούν αυτόπτες μάρτυρες για τους οποίους ο Αλ. Κούγιας είχε ζητήσει να εξεταστούν για την ιδεολογική τους άποψη και θέση στα όσα συνέβησαν το βράδυ της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τους είχε χαρακτηρίσει «ακραίους αναρχικούς» και «επικίνδυνους». Ο Αλ. Κούγιας, επιχειρηματολογώντας, είπε ότι αν η προσφυγή του απορριφτεί, θα εξετάσει, με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, αν θα παραμείνει σε μία δίκη όπου δεν αποφασίζει το δικαστήριο αλλά η πρόεδρος.

Τέλος χτες, κατέθεσε ο γυμνασιάρχης της Σχολής Μωραΐτη, Γ. Θαλάσσης, στην οποία φοιτούσε το δολοφονημένο παιδί. Ο Αλ. Κούγιας παρά το ότι ζήτησε να μην εξεταστεί ο συγκεκριμένος μάρτυρας γιατί δε θα προσφέρει στη διαδικασία, όταν τον εξέτασε προσέφυγε σε άλλες δύο προσφυγές ...για να του κάνει κάποιες υποθετικές ερωτήσεις, τις οποίες το δικαστήριο απαγόρευσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ