Πέμπτη 13 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα πανελλαδική απεργία στις 20 Μάη

Στις 10 π.μ., στην Ομόνοια, η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας. Συνεδριάζει σήμερα η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ

Από την απεργία στις 5 Μάη
Από την απεργία στις 5 Μάη
Να μετρήσουν νέα βήματα στην οργάνωση μέσα στους τόπους δουλειάς και στην ιδεολογικοπολιτική αντιπαράθεση με όσους τους καλούν να δεχτούν το σφαγιασμό λαϊκών κατακτήσεων και αναγκών καλούνται οι εργατοϋπάλληλοι, μπροστά στη νέα πανελλαδική πανεργατική απεργία που θα γίνει στις 20 Μάη.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων θα γίνει στις 10 π.μ. στην Ομόνοια.

Σήμερα, συνεδριάζει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στις 12 το μεσημέρι, για την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία της μάχης.

Σε χτεσινή της ανακοίνωση, η Εκτελεστική Γραμματεία σημειώνει: «Μπορούμε να βάλουμε φρένο στην ισοπέδωση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων. Μπορούμε να παρεμποδίσουμε, να καθυστερήσουμε, να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους. Μπορούμε να τους τρομοκρατήσουμε εμείς.

Η συμμετοχή στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις, η συμμετοχή στην απεργία στις 5 Μάη, που δεν είχε προηγούμενο, ανησύχησε τους εργοδότες και την κυβέρνηση.

Μπορούμε με τη συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία στις 20 Μάη να μετατρέψουμε την ανησυχία τους σε πανικό.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10π.μ.

ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ».

Σχέδιο δράσης και οργάνωσης κατά κλάδο

Στο μεταξύ, χτες, η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στη Μεταμόρφωση πήρε ομόφωνη απόφαση για συμμετοχή στην απεργία, απαιτώντας από την εργοδοσία να πάρει πίσω τις απολύσεις που έκανε, ξεσαλωμένη από την πρωτοφανή αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης. Να θυμίσουμε ότι το Νοέμβρη του 2009 απολύθηκαν από τη ΦΑΓΕ 18 εργαζόμενοι, τον Απρίλη 15 εργαζόμενοι και μέσα στο Μάη 18 εργαζόμενοι.

Ο ταξικός συντονισμός των μεταλλεργατών (που αποκτά ειδική σημασία σε έναν κλάδο στρατηγικής σημασίας, αλλά και με δεδομένη την οξυμένη επίθεση που εξαπολύουν οι εργοδότες με τη βοήθεια των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών) απασχόλησε και τη σύσκεψη που έγινε προχτές στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, με πρωτοβουλία των ταξικών συνδικάτων Μετάλλου Αθήνας, Πειραιά, Βοιωτίας, Ελευσίνας και της Πανελλήνιας Ενωσης Αμμοβολιστών - Καθαριστών.

Οπως τονίστηκε, δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό απέναντι στο αντεργατικό τσουνάμι. Πρέπει τα συνδικάτα και συνολικά οι ταξικές δυνάμεις του κλάδου να οργανώνουν την παρέμβασή τους για κάθε πρόβλημα μεταλλεργάτη στο χώρο δουλειάς, να δυναμώσουν την πάλη για ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων, για περιφρούρηση της ίδιας της δουλειάς τους, των εργασιακών κεκτημένων, την προστασία των ανέργων, την ασφαλιστική τους κάλυψη κ.ά.

Οι τελευταίες απεργίες, άλλωστε, και η ανταπόκριση των εργαζομένων στο κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων επιβάλλει το συντονισμό της δράσης σε κάθε χώρο δουλειάς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως επισημάνθηκε, το εργοστάσιο «Πίτσος» όπου στην τελευταία απεργία με την παρέμβαση και περιφρούρηση της απεργίας από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ οι εργαζόμενοι έδωσαν ισχυρή απάντηση στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και στην εργοδοτική τρομοκρατία και συμμετείχαν στην απεργία. Αλλά και οι κινητοποιήσεις, το τελευταίο διάστημα, του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά που ανάγκασαν τα ΕΛΠΕ να δεσμευτούν πως θα προσλάβουν άνεργους της Ζώνης.

Παράλληλα, συζητήθηκε μέσα στον Ιούνη να προχωρήσουν σε πανελλαδική σύσκεψη, να συζητήσουν τα προβλήματα του κλάδου και να εκλέξουν Γραμματεία του ΠΑΜΕ στο Μέταλλο.

Στη τοποθέτησή του ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, αφού επισήμανε τη χωρίς προηγούμενο επιτυχία των τελευταίων κινητοποιήσεων τόνισε την ανάγκη να διευρυνθεί το μέτωπο σε κάθε χώρο δουλειάς, να συγκροτηθούν μονάδες παντού και να παρεμβαίνουν σε κάθε χώρο δουλειάς, αλλά και βέβαια να γίνει συνείδηση ότι παλεύουμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ