Παρασκευή 14 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΑΣΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Δράση για την ενίσχυση του αγωνιστικού πόλου!

Η επιτακτική ανάγκη να προχωρήσει με ακόμα πιο αποφασιστικά βήματα η ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος και η ενίσχυση του αγωνιστικού πόλου, επισημάνθηκε στη νομαρχιακή σύσκεψη της ΠΑΣΥ, που έγινε προχτές το βράδυ στη Λάρισα. Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας αναδείχτηκε η νέα Γραμματεία της ΠΑΣΥ στο νομό.

Στο επίκεντρο της γόνιμης συζήτησης που αναπτύχθηκε από τους εκπροσώπους Αγροτικών Συλλόγων και τους αγρότες που συμμετείχαν, τέθηκε το πώς θα προχωρήσει η ανασυγκρότηση μέσα από το δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων, τη δημιουργία νέων όπου δεν υπάρχουν, το στήσιμο Επιτροπών Αγώνα για την οργάνωση των αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.

Ταυτόχρονα, υπογραμμίστηκε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα των αγώνων αποτελεί η αγωνιστική συμπαράταξης της μικρομεσαίας αγροτιάς με την εργατική τάξη και τους αυτοαπασχολούμενους ενάντια στην άγρια, ολομέτωπη επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις τους από κυβέρνηση - ΔΝΤ - ΕΕ. Οπως τόνισε στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Κ. Ριζούλης, μέλος της Γραμματείας Λάρισας του ΠΑΜΕ «η συμπόρευση εργατών - αγροτών έχει ιδιαίτερη αξία σήμερα, αφού εργάτες και αγρότες έχουν απέναντί τους την ίδια αντιλαϊκή πολιτική».

Εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ, χαιρετισμό απηύθυνε ο Β. Κακαγιάννης, ο οποίος υπογράμμισε ότι «πρέπει μέσα από ένα κοινό μέτωπο αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι ΕΒΕ, φτωχοί αγρότες σε έναν κοινό αγώνα να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική που θίγει τα συμφέροντά τους».

Ομιλητής στη σύσκεψη ήταν ο Ρ. Μαρούδας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας. Αναφερόμενος στη ζοφερή κατάσταση που βιώνει η μικρομεσαία αγροτιά, σημείωσε ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει ακόμα περισσότερο, αν οι μικρομεσαίοι αγρότες ως μέρος του λαϊκού κινήματος, μαζί με τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τη νεολαία, μαζί όλους όσοι πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική, δεν αγωνιστούν όλοι μαζί σε μια συμμαχία, με κοινή δράση για να σταματήσουν τα άγρια μέτρα που παίρνονται σε βάρος μας και να τ' ανατρέψουμε στην πορεία.

Μιλώντας για την αναγκαιότητα ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος και της ενίσχυσης της ΠΑΣΥ ο Ρ. Μαρούδας υπογράμμισε ότι υπάρχουν δύο πόλοι στο αγροτικό κίνημα. Ο ένας είναι ο πόλος του ευρωμονόδρομου που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών, αποδέχεται και στηρίζει την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, καθώς και την καπιταλιστική ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και χρησιμοποιείται για το παραστράτισμα και την υπονόμευση των αγώνων της αγροτιάς.

Ο άλλος είναι ο αγωνιστικός πόλος που εκφράζεται από την ΠΑΣΥ ο οποίος υπηρετεί τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς, αντιμάχεται την αντιαγροτική πολιτική, δίνει ουσιαστικό περιεχόμενο και προοπτική στους αγώνες, παλεύοντας για μια άλλη αγροτική ανάπτυξη που θα στηρίζεται στον κεντρικό σχεδιασμό, στις καθετοποιημένες κρατικές αγροτικές επιχειρήσεις και στους παραγωγικούς αγροτικούς συνεταιρισμούς, για να διασφαλίζει ικανοποιητικό εισόδημα στους μικρομεσαίους αγρότες και φτηνά και υγιεινά προϊόντα στον ελληνικό λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ