Τρίτη 5 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΠΕΑΕΚ
Στην ίδια πορεία αντιδραστικής αναδιάρθρωσης

Η συνέχιση των προγραμμάτων εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης στο πλαίσιο της διά βίου εκπαίδευσης αποτελεί το βασικό άξονα του 2ου Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευση και Αρχική Επαγγελματική Κατάρτιση, που παρουσίασε χτες το υπουργείο Παιδείας, και ειδικά ο άξονας αυτός χρηματοδοτείται με 540,450 δισ. δραχμές και καλύπτει το μεγάλο μερίδιο της «πίτας» της κοινοτικής χρηματοδότησης.

Το 2ο ΕΠΕΑΕΚ, το οποίο θα έχει διαμορφωθεί το Γενάρη του 2001, αποτελεί συνέχεια του 1ου ΕΠΕΑΕΚ, που αποτέλεσε το μοχλό της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης της εκπαίδευσης και το υπουργείο Παιδείας δεν κρύβει ότι «οι προτεραιότητες και τα μέτρα που αναπτύσσονται, βρίσκονται σε συνάφεια με τη γενικότερη πολιτική ανάπτυξης των ανθρώπινων πόρων, το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την απασχόληση, την εκπαιδευτική πολιτική και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης», δηλαδή εξυπηρετούν τις σημερινές ανάγκες του κεφαλαίου για την αναπαραγωγή «ευέλικτου», χωρίς απαιτήσεις και δικαιώματα, εργατικού δυναμικού. Ικανοποιημένη εμφανίστηκε χτες η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων του 1ου ΕΠΕΑΕΚ, τα αποτελέσματα του οποίου θα αποτιμηθούν αναλυτικά στη διάρκεια των εκδηλώσεων που ξεκινούν από αύριο και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο στο Ζάππειο με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών καθηγητών.

Η συνοπτική παρουσίαση του 2ου ΕΠΕΑΕΚ, που έγινε χτες από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, συνοδεύτηκε με δηλώσεις του τύπου «η Ελλάδα είναι μια χώρα στην καρδιά της Ευρώπης». Από την πλευρά του ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου αρμόδιος για το ΚΠΣ, Γ. Τσαμασφύρος, έκανε λόγο για πιο συστηματικούς ελέγχους που θα γίνονται για την εφαρμογή των προγραμμάτων και τη θέσπιση δεικτών για την πρόοδό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ