Τετάρτη 19 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μεθοδεύεται η συρρίκνωση της βιοτεχνικής αρτοποιίας

Την αντίθεσή της στην τροπολογία με την οποία η κυβέρνηση δίνει ακόμα μεγαλύτερες διευκολύνσεις στα σούπερ μάρκετ για τη διείσδυσή τους στο κομμάτι του ψησίματος και πώλησης αρτοποιητικών προϊόντων εκφράζει με επιστολή της προς τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας.

Η Ομοσπονδία αναφέρει πως η κυβέρνηση προχωράει ένα βήμα παραπέρα από το νόμο του 2007 με τον οποίο προσδιορίζονταν οι προϋποθέσεις για το ψήσιμο και πώληση ψωμιού από τα σούπερ μάρκετ κάτω από την πίεση των αρτοβιομηχάνων που είχαν προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ηδη, τονίζει η Ομοσπονδία, ο τελευταίος νόμος πρόβλεπε πολύ μικρότερους χώρους ως προϋπόθεση για την αδειοδότηση σούπερ μάρκετ για τη διαδικασία ολοκλήρωσης έψησης (bake off) από εκείνους που προβλέπονται για την ίδρυση και λειτουργία αρτοποιείου και σήμερα μειώνονται ακόμα περισσότερο τα τετραγωνικά που απαιτούνται. Τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν στη συρρίκνωση του κλάδου των αρτοποιείων από τα οποία ζουν 150.000 οικογένειες, επισημαίνει η Ομοσπονδία και ζητάει την απόσυρση της τροπολογίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ