Πέμπτη 30 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Δυναμική συγκέντρωση ανέργων

Διεκδίκησαν οικονομική βοήθεια για την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών τους

Την άμεση καταβολή έκτακτης οικονομικής βοήθειας έν' όψει των γιορτών απαίτησαν οι άνεργοι της Λάρισας, συμμετέχοντας στη χτεσινή δυναμική συγκέντρωση που διοργάνωσε στα γραφεία του, το Εργατικό Κέντρο της πόλης. Οι άνεργοι διεκδικούν από την κυβέρνηση, οικονομικό βοήθημα ύψους 200.000 δραχμών προκειμένου ν' αντιμετωπίσουν τις άμεσες και στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Ευχόμενος σε όλους τους ανέργους σταθερή, μόνιμη δουλιά, με καλό μεροκάματο, ξεκίνησε την ομιλία του ο Τάκης Τσιόγκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. «Η ανεργία στο νομό μας - τόνισε - έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και γι' αυτό ευθύνεται η πολιτική των εκάστοτε ελληνικών κυβερνήσεων και η εργοδοσία, που στόχος της είναι η αύξηση των υπερκερδών της». Αναφερόμενος στο αίτημα για χορήγηση έκτακτης οικονομικής βοήθειας, ο Τάκης Τσιόγκας επισήμανε ότι πρόκειται για λεφτά δικά τους και όλων των εργαζομένων. Υπογράμμισε επίσης ότι αυτή θα πρέπει να δοθεί από τα χρήματα του προϋπολογισμού του 2000 που αντιστοιχούν στον Οργανισμό. «Οι πιέσεις του Εργατικού Κέντρου στην κατεύθυνση αυτή - τόνισε - είναι συνεχείς και θα εξακολουθούν να είναι μέχρι την ικανοποίηση του αιτήματός μας».

Αμέσως μετά τη συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκε πορεία προς τη Νομαρχία όπου αντιπροσωπεία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και των ανέργων επέδωσαν το ψήφισμα της κινητοποίησης.

Να σημειωθεί ότι το ποσοστό της ανεργίας στη Λάρισα αυξάνεται συνεχώς, εξαιτίας της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε φέτος κατά 5.620 άτομα, με αποτέλεσμα να έχει φτάσει συνολικά στις 19.020 άτομα, ενώ από το 1997 μέχρι σήμερα έχει υπερδιπλασιαστεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ