Πέμπτη 30 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τραυματίστηκε και εγκαταλείφτηκε!

Λιβανέζος μηχανικός του πλοίου BURG, «μετέωρος» στον Πειραιά

Λιβανέζος ναυτεργάτης αφού σακατεύτηκε μέσα στο ανασφάλιστο πλοίο BURG , εγκαταλείφθηκε από τον Ελληνα πλοιοκτήτη στον Πειραιά χωρίς αποζημίωση, χωρίς καν να πληρωθούν τα νοσήλια της θεραπείας του!

Ειδικότερα ο Jamal Mohamed Al Homsi, πρώτος μηχανικός, στις 7 Δεκέμβρη από πτώση μέσα στο καράβι, τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι. Την ημέρα του ναυτεργατικού ατυχήματος το πλοίο βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη. Αν και τραυματισμένος, ο ναυτεργάτης υποχρεώθηκε από τον πλοιοκτήτη να παραμείνει στο πλοίο το οποίο αποπλέει για Ρουμανία. Στις 17 Δεκέμβρη το πλοίο έρχεται στον Πειραιά. Την ίδια μέρα ο ναυτεργάτης απολύεται λόγω του τραυματισμού του και νοσηλεύεται τελικά στο Πρότυπο Νοσηλευτικό Κέντρο Πειραιώς του οποίου χειρούργος διαγνώνει: «Συντριπτικό κάταγμα πτέρνης αριστερού άκρου ποδός».

Ο πλοιοκτήτης Αποστόλης Καβαδάς, παραβιάζοντας μια σειρά διεθνείς συμβάσεις που έχει επικυρώσει η χώρα μας, εγκαταλείπει το ναυτεργάτη στον Πειραιά χωρίς να πληρώσει τα νοσήλια και δεδουλευμένα. Επιπλέον ο ναυτεργάτης, επειδή έχουν λήξει τα πιστοποιητικά του, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να συλληφθεί!

Οσον αφορά τον Α. Καβαδά από πάνω ζητάει και τα... ρέστα! Σε επικοινωνία μας αρνήθηκε το γεγονός και απείλησε το ναυτεργάτη αναφέροντας: «Οπου και να πάει δε θα βρει άκρη»! Επίσης, αρνήθηκε να πει μέχρι και τι σημαία φέρει το πλοίο!

Την εγκατάλειψη του ναυτεργάτη καταγγέλλει η ΠΕΜΕΝ με επιστολή της προς τα υπουργεία Εξωτερικών και Εμπορικής Ναυτιλίας, την Διεθνή Ομοσπονδία Μεταφορών, τα πολιτικά κόμματα και συνδικαλιστικές οργανώσεις. Η ΠΕΜΕΝ απαιτεί να καταβληθούν όλες οι οφειλές της εταιρίας προς το μηχανικό, μετά το πέρας της θεραπείας του να επαναπατριστεί, να καταλογιστούν ευθύνες στους εκπροσώπους της εταιρίας και σε κάθε άλλον υπεύθυνο και επισημαίνει: «Επιβάλλεται το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα να επιβάλλει με τους αγώνες του την κατάργηση της εφοπλιστικής ασυδοσίας, τη λήψη μέτρων για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ