Πέμπτη 20 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Φτηνές δικαιολογίες για τα «σπρεντ»

Η Τράπεζα της Ελλάδας επιχειρεί να δικαιολογήσει τα στημένα παιχνίδια τραπεζών και άλλων μεγαλορεντιέρηδων γύρω από το κρατικό χρέος τα οποία και αξιοποιήθηκαν για την εφαρμογή της κατάπτυστης συμφωνίας κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ.

Επί της ουσίας, κάνουν ότι τίποτα δεν έχουν ακούσει για τη πρακτική των ανοιχτών πωλήσεων, ότι ακόμη οι συναλλαγές στο ηλεκτρονικό σύστημα (ΗΔΑΤ) που εποπτεύεται από την Τράπεζα Ελλάδας είναι πολύ περιορισμένες σε σχέση με το συνολικό όγκο συναλλαγών που περνάει από άλλες πλατφόρμες διαπραγμάτευσης κ.ά. Ισχυρίζονται επίσης ότι ο χρόνος διακανονισμού μιας αγοραπωλησίας δεν επηρεάζει τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης (δηλαδή τις τιμές που εμφανίζονται κάθε φορά). Ολα αυτά είναι απλές τεχνικές λεπτομέρειες, που να σημειωθεί ότι οι τραπεζίτες έχουν όλους τους τρόπους να τις αξιοποιούν σε όφελός τους.

Ο τελευταίος που θα μπορούσε να έχει λόγο πάνω στο σύστημα της καταλήστευσης του λαού είναι ο πρωτεργάτης τους συστήματος που εφαρμόζουν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, παράρτημα της οποίας είναι η Τράπεζα της Ελλάδας. Είναι οι ίδιοι που διοχετεύουν στους τραπεζίτες απεριόριστες και σχεδόν τζάμπα ποσότητες κεφαλαίων σε αντίθεση με τα ληστρικά επιτόκια πάνω στο κρατικό χρέος που στη συνέχεια φορτώνουν στο λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ