Παρασκευή 21 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 20 ΜΑΗ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αντεπίθεση με όρους λαϊκού ξεσηκωμού

Αποσπάσματα από την κεντρική ομιλία

«Σήμερα είμαστε εδώ ακόμα πιο δυνατοί, πιο έμπειροι και πιο αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με τη βάρβαρη πολιτική του κεφαλαίου και των κομμάτων του. Να γίνουμε ακόμα περισσότεροι, ορμητικό ποτάμι και να τραβήξουμε αυτό το δρόμο μέχρι την οριστική νίκη. Τους στέλνουμε για άλλη μια φορά το κεντρικό μας μήνυμα: ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ. ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΛΑΟΣ» τόνισε ο Λευτέρης Παπακωνσταντόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, στην κεντρική ομιλία της απεργιακής συγκέντρωσης στην Αθήνα.

«Το ΠΑΜΕ και όλοι όσοι είμαστε εδώ σήμερα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, για να διαφωτίσουμε τους υπόλοιπους εργαζόμενους για τον απάνθρωπο ταξικό χαρακτήρα των μέτρων και για τη διέξοδο που υπάρχει υπέρ του λαού και εναντίον των μονοπωλίων. Να συγκεντρώσουμε και άλλες δυνάμεις, που δεν έχουν βγει ακόμα από την αδράνεια και το φόβο της εργοδοτικής τρομοκρατίας, από την επιρροή της τρομοκρατικής προπαγάνδας του κεφαλαίου. Να χτίσουμε την κοινωνική μας συμμαχία με όλα τα καταπιεζόμενα από το κεφάλαιο φτωχά λαϊκά στρώματα, με τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ και τη φτωχή αγροτιά. Παρά τα βήματα που έχουμε κάνει σε αυτό το καθήκον, χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες για την προετοιμασία των προϋποθέσεων».

Αναδεικνύοντας τη διεθνιστική σημασία των ταξικών αγώνων ανάφερε: «Οι μαζικοί ταξικοί αγώνες μας, η δράση και η γραμμή του ΠΑΜΕ, έχουν ευρύτερη σημασία στο διεθνές εργατικό κίνημα. Εχουμε γίνει παράδειγμα ταξικής συνέπειας και οργάνωσης για την εργατική τάξη και άλλων χωρών», κάτι που - επισήμανε - ενισχύει την ανησυχία και τις επιθέσεις των επιτελείων της αστικής τάξης. Ενώ αναδεικνύοντας το ρόλο των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού τόνισε πως «είναι ο Δούρειος ίππος του κεφαλαίου μέσα στο εργατικό κίνημα» και πρόσθεσε: «Εφτασε στο σημείο η ηγεσία της ΓΣΕΕ να χαρακτηρίζει ως υπόδειγμα το νόμο Ρέππα και να φορτώνει το νέο αντιασφαλιστικό έγκλημα στο Λοβέρδο και τον Κουτρουμάνη, προσπαθώντας να βγάλει λάδι την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το ίδιο το κεφάλαιο».

Να κάνουμε το φόβο τους τρόμο

Δεν είναι μονόδρομος, επεσήμανε, «η πολιτική υπέρ των μονοπωλίων και εναντίον του λαού, αυτός δηλαδή που ακολουθείται σήμερα. Μονόδρομος για το λαό είναι μια πολιτική ανάπτυξης που θα υπηρετεί αποκλειστικά τις λαϊκές διευρυμένες ανάγκες σε σύγκρουση και ρήξη με τα μονοπώλια. Μια πολιτική που θα κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια, που θα κάνει λαϊκή περιουσία όλους τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας: την Ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, τις μεταφορές και άλλους. Που με βάση έναν πανεθνικό κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό - λαϊκό έλεγχο θα οργανώσει την παραγωγή ποιοτικών και επαρκών σε ποσότητα μέσων παραγωγής, καταναλωτικών προϊόντων, κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών, τα οποία θα παρέχονται στο λαό με βάση τις ανάγκες του. Γι' αυτήν την πολιτική ανάπτυξης, για μια λαϊκή οικονομία, πιστεύουμε ότι ο λαός αξίζει να υποστεί τις θυσίες του αγώνα και όχι να κάνει, όπως σήμερα, θυσίες για να πλουτίζει η πλουτοκρατία. Αυτή η πολιτική όμως για να εφαρμοστεί θα πρέπει η εργατική τάξη με τους συμμάχους της να πάρει στα δικά της χέρια την εξουσία.

Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, το φόβο των κεφαλαιοκρατών για το ΠΑΜΕ, την ψυχή της οργάνωσης των ταξικών αγώνων. Ας έχουν το φόβο μας. Η εργατική τάξη με την ταξική της πάλη πρέπει να κάνει το φόβο τους τρόμο. Να τρομοκρατήσει τους τρομοκράτες, ώστε μια για πάντα να πάψουν να τρομοκρατούνε τη δική της ζωή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ