Παρασκευή 21 Μάη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 20 ΜΑΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
«Νέκρωσαν» τα μεγάλα εργοστάσια

Από τα ξημερώματα ξεκίνησε η αναμέτρηση

Από την πορεία στη Λάρισα
Από την πορεία στη Λάρισα
Μαζικές και δυναμικές ήταν οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλία. Η μάχη της μεγάλης πανεργατικής απεργίας δόθηκε με επιτυχία, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα έντασης της ταξικής πάλης. Χιλιάδες εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην απεργία διαδήλωσαν στις πρωτεύουσες των τεσσάρων νομών της περιοχής και σε άλλες επαρχιακές πόλεις.

Μαζί τους πορεύτηκαν μικρομεσαίοι αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι που ύστερα από κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ έκλεισαν τα καταστήματα, δίνοντας όλοι μαζί μαχητική αγωνιστική απάντηση στην άγρια ολομέτωπη επίθεση που δέχονται τα δικαιώματά τους. Η αναγκαιότητα κοινής πάλης αναδείχτηκε και στις ομιλίες που έγιναν στις συγκεντρώσεις από τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ και της ΠΑΣΕΒΕ.

Αποφασιστικά δόθηκε και η σκληρή μάχη της περιφρούρησης από τις απεργιακές φρουρές των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, που βρέθηκαν από τα ξημερώματα στις πύλες των εργοστασίων και σε άλλους χώρους δουλειάς που νέκρωσαν.

Στο Βόλο, οι εργαζόμενοι μεγάλων εργοστασίων συμμετείχαν καθολικά, ενώ λουκέτο μπήκε σε πολλούς άλλους χώρους δουλειάς. Με ποσοστό 100% συμμετείχαν στην απεργία οι εργαζόμενοι σε ΜΕΤΚΑ, ΒΕΜΕΚΕΠ, ΚΟΝΤΙ, ΣΤΑΛΚΟ, ΑΓΕΤ, ΚΟΚΑ-ΚΟΛΑ, ΒΙΟΣΩΛ, ΙΜΑΣ, ΕΥΡΗΚΑ, VPI, ΒΙΣ, ΜΠΑΡΙΛΑ, οι ναυτεργάτες, οι λιμενεργάτες, κ.ά. Κλειστά έμειναν και μεγάλα εμπορικά καταστήματα, όπως ΖΑΡΑΣ, ΧΟΝΤΟΣ ΣΕΝΤΕΡ, ΓΚΛΟΥ, ΝΤΕΞΙΜ, ΒSB.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Πανεπιστημίου και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Λουκέτο μπήκε σε πολλούς χώρους δουλειάς και στη Λάρισα. Καθολική ήταν η συμμετοχή σε πολλά μεγάλα εργοστάσια, όπως ΙΝΤΡΑΚΑΤ, ΣΤΑΦ, ΓΚΑΜΠΕΤΑΣ, ΠΕΛΑΣΓΙΣ. Με ποσοστό 95% συμμετείχαν οι εργαζόμενοι των εργοταξίων της σήραγγας των Τεμπών. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στο Δήμο Λάρισας (95%) και στη ΔΕΥΑΛ (100%). Το ποσοστό συμμετοχής στους οικοδόμους έφτασε το 85%, στους κλάδους ένδυσης 75% και μετάλλου 70%.

Η συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία και ακολούθησε μαχητική πορεία.

Δυναμική ήταν και η συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων και η πορεία που έγινε στους δρόμους της πόλης. Στο χώρο της συγκέντρωσης κατέφτασαν με πορεία οι επαγγελματοβιοτέχνες κι έμποροι, οι οποίοι συμμετείχαν στην προσυγκέντρωση της ΠΑΣΕΒΕ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (Προχτές επαγγελματοβιοτέχνες κι έμποροι ενόψει και της χτεσινής απεργίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ, προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου του ΟΑΕΕ, καταγγέλλοντας τα αντιασφαλιστικά μέτρα της κυβέρνησης).

Στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας υπήρχε συμβολική παρουσία τρακτέρ, τα οποία αποτέλεσαν και τον προπομπό της πορείας που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια.

Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκαν, επίσης, στην Ελασσόνα, στα Φάρσαλα και στη Σκόπελο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ